Altın Fiyatları son durum nasıl? 20 Aralık Altın Fiyatları… Altın Fiyatları son durum nasıl? 20 Aralık Altın Fiyatları…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamındaki kira yardımı rakamlarını duyurdu. Bakanlıkça organize edilen yardım programı kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelere aylık kira desteği sağlanacak. Peki, Van’da kira yardımı ne kadar oldu? Kimler başvurabilir? 

VAN’DA KİRA YARDIMI NE KADAR OLDU?  

Kira yardımından faydalanmak isteyen vatandaşlar, öncelikle sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuru yapabilecek. Başvuru sürecinde, kimlik belgesi, gelir durumunu gösteren belgeler ve kira kontratı gibi evrakların sunulması gerekiyor. Başvuru sahiplerinin gelir durumu ve konut ihtiyacı gibi kriterler de detaylı bir incelemeye tabi tutulacak. Başvurular e-devlet üzerinden yapılıyor!

Van’ın da aralarında bulunduğu ve büyükşehir olan illerde kira yardımı ev sahipleri (malik) için 3 bin 750 TL, kiracılar için 7 bin 500 TL, sınırlı ayni hak sahibi için ise defaten 18 bin 750 olarak belirlendi. 

Kira desteği almak isteyen dar gelirli vatandaşların başvuruları e-devlet üzerinden yapılıyor. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER? 

Maliklerin Kira Yardımı İçin İstenen Belgeler Ve Başvuru Şartları; 
Malikler, riskli yapıdaki konut ve işyerleri için kira yardımı başvurusunu aşağıda belirtilen bilgi ve belgelerle yapar:  
a) Başvuru dilekçesi (EK-1 veya EK-2), 
b) Başvuru sahibinin tüzel kişi olması halinde başvuru dilekçesini imzalayan kişinin tüzel kişiliği temsil yetkisine sahip olduğunu gösteren imza sirküleri veya sicil tasdiknamesi, 
c) Tapu Belgesi ve Güncel Taşınmaz Kaydı, 
ç) Riskli yapının yıkım bilgisinin A.R.A.A.D. Bilgi Sistemine girilmiş olması, 
d) Gerçek/Tüzel kişilerin kira yardımı başvuru dilekçesinde yer alan T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Vadesiz TL İBAN bilgisine ait teyit amaçlı bir belge.

Kiracıların Kira Yardımı İçin İstenen Belgeler Ve Başvuru Şartları;  
Riskli yapıda ikamet eden kiracılar, kira yardımı başvurusunu aşağıda belirtilen bilgi ve belgelerle yapar: 
a) Başvuru dilekçesi (EK-1 veya EK-2), 
b) Kiracının, riskli yapı için A.R.A.A.D. Bilgi Sistemi üzerinden Yapı Kimlik Numarası alındığı tarihte riskli yapıda ikamet ettiğine ve riskli yapıyı tahliye ettiğine dair eski ve yeni adreslerini gösteren Adres Bilgileri Raporu, 
c) Riskli yapının yıkım bilgisinin A.R.A.A.D. Bilgi Sistemine girilmiş olması, 
ç) Gerçek/Tüzel kişilerin kira yardımı başvuru dilekçesinde yer alan T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Vadesiz TL İBAN bilgisine ait teyit amaçlı bir belge. 

İşyeri Kira Yardımı İçin İstenen Belgeler Ve Başvuru Şartları; 
Riskli yapıda işyeri işleten kiracılar kira yardımı başvurusunu aşağıda belirtilen bilgi ve belgelerle yapar: 
a) Başvuru dilekçesi (EK-1 veya EK-2), 
b) Başvuru sahibinin tüzel kişi olması halinde başvuru dilekçesini imzalayan kişinin tüzel kişiliği temsil yetkisine sahip olduğunu gösteren imza sirküleri veya sicil tasdiknamesi, 
c) Kiracının, riskli yapı için A.R.A.A.D. Bilgi Sistemi üzerinden Yapı Kimlik Numarası alındığı tarihte riskli yapıda işyeri işlettiğine ve riskli yapıyı tahliye ettiğine dair Riskli Yapı Tespit Raporu’nda belirtilen adres bilgileri ile uyumlu olacak şekilde eski ve yeni adreslerini gösteren bağlı olduğu odadan alınacak oda sicil kaydı veya vergi dairesinden alınan yazı (Gerçek kişi mükelleflerden ilgili odalara kayıt yaptırmayan ve adres değişliklerini bildirmeyenlerden, riskli yapıda işyeri işletildiği tarih ile işyerinin tahliye edildiği tarihi belgelemek üzere, ilgili vergi dairesinden alınacak onaylı yazı veya onaylı Yoklama Fişlerindeki tarihler dikkate alınır.), 
ç) İşyeri kapatılmışsa kapatıldığına dair ilgili vergi dairesi veya meslek odasından alınan yazı, 
d) Riskli yapının yıkım bilgisinin A.R.A.A.D. Bilgi Sistemine girilmiş olması, 
e) Gerçek/Tüzel kişilerin kira yardımı başvuru dilekçesinde yer alan T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Vadesiz TL İBAN bilgisine ait teyit amaçlı bir belge. 
Kira yardımı başvurusu detayları için bakanlığın ilgili kira yardımı kılavuzu (Link gömülecek)

Muhabir: Furkan Ersöz