Kaktüsler çok çeşitli şekil ve boyutlardadır. Çoğu kaktüs, en azından biraz kuraklığa maruz kalan habitatlarda yaşamını sürdürür. Birçoğu, dünyanın en kurak yerlerinden biri olan Atacama Çölü'nde bulunsa bile, aşırı derecede kuru ortamlarda yaşarlar. Kaktüsler suyu korumak için uyum gösterirler. Hemen hemen tüm kaktüsler sukulenttir, yani kalınlaşmış, etli kısımları suyu depolamak için uyarlanmıştır. 

Çoğu kaktüs türü gerçek yapraklarını kaybetmiş, yalnızca oldukça değişmiş yapraklar olan dikenler kalmıştır. Dikenler, otoburlara karşı savunmanın yanı sıra, kaktüse yakın hava akışını azaltarak ve biraz gölge sağlayarak su kaybını önlemeye yardımcı olur. Yaprakların yokluğunda, büyümüş gövdesi fotosentez yapar. 

Kaktüsler Amerika'nın güneyindeki Patagonya'dan kuzeydeki batı Kanada'ya kadar olmak üzere -Afrika'da ve Sri Lanka'da yetişen Rhipsalis baccifera haricinde- genelde Amerika kıtasına özgüdür.

KAKTÜS ÇEŞİTLERİ VE İSİMLERİ NELERDİR?  
Kaktüs türleri arasında bazı türler çok yaygın bir şekilde bilinmektedir. Yüzlerce kaktüs türü bulunduğundan hepsini paylaşmak mümkün değildir. 

En yaygın kaktüs türleri şunlardır: 
ACANTHOCALYCİUM  

Etli bir kaktüs türüdür. Kurak bölgeleri daha çok sever. Kırmızı, turuncu ve altın sarısı renklerinde çiçekleri bulunmaktadır. Güneşli veya gölgeli alanlarda kolayca bakılabilir. 

ARİOCARPUS CONFUSUS  
Kaktüs ve sukulent karışımı olan bu bitki pembe ve beyaz renklerde çiçek açmaktadır. Güneşi ise oldukça çok sevmektedir. Aşırı sulanmayı sevmez. 

OPUNTİA MİCRODASYS ALBATA TAVŞAN KULAĞI KAKTÜS  
Çok şirin bir görüntüsü olan bu kaktüs tavşan kulağına benzemektedir. Yuvadan bir gelişimi olan bu kaktüsün saksı için çok uygun olduğunu söyleyebiliriz. Kaktüsün üzerinde beyaz pamuk noktacık şeklinde bir yapı bulunmaktadır. 

SENECİO STAPELİİFORMİS 
Bu kaktüs türünün uzun uzun çıkan dalları bulunmaktadır. Diklemesine çıkan bu dallar çok güzel bir görüntü oluşturmaktadır. Bu nedenle çoğu kişinin bu kaktüsten satın alarak baktığı görülmektedir. 

EUPHORBİA ANOPLİA TANZANİAN ZİPPER DİKENSİZ KAKTÜS 
Dikensiz bir kaktüs arayanlar için oldukça ideal bir kaktüstür. Topak bir yapısı vardır ve yana doğru gelişmektedir. 

 HAMATA CACTÜS  
Bu kaktüs türünün yana doğru bir gelişimi vardır. Dikenli yapısı ile klasik bir kaktüs olmayı başarmıştır. Kırmızı açan çiçeği ise oldukça çok ilgi görmektedir. Yazın ayda iki kez sulamanız yeterlidir. Kışın ise ayda bir kez sulama yapmak yeterli olacaktır. 

MİCKY KAKTÜS  
Tavşan kulağına benzeyen bu kaktüs türü tek bir kulak şeklinde uzamaktadır. Dikenli yapısı ile çok sevilmektedir. Boylu bir kaktüs arayanlar için iyi bir tercih olabilir. 

175 gram bilezik ne kadar? 175 gram bilezik ne kadar?

ÇİÇEK AÇAN KAKTÜS ÇEŞİTLERİ
Çiçek açan kaktüs türleri şunlardır: 
•    Astrophytum
•    Mammillaria
•    Rebutia
•    Echinocereus Triglochidiatus
•    Parodia Nivosa
•    Schlosser Kaktüs
•    Melocactus Matanzanus
•    Notocactus Magnificus
•    Cactus Grusonii
•    Echinocactus Grusonii
•    Acanthocereus Tetragonus

Kaynak: Vanolay - Haber Merkezi