Yıllardır ailesiyle birlikte hayalini kurduğu villada yaşama hayalini erteleyen Rıdvan Taştimur, evini Gazzeli kardeşlerinin yaralarına merhem olması için bağışladığını duyurdu. Villanın geliri, Gazze’de hastane yapılması için kullanılacak. Bağış, bölgede daha önce de birçok yardım faaliyetini organize eden Yetimler Vakfı aracılığıyla gerçekleştirilecek.
Paylaşımında, “Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça asla iyiliğe ulaşamazsınız.” (Âl-i İmrân, 92) ve “Müminler bir vücut gibidir. Onun bir uzvu acıdığında, diğer uzuvlar da uykusuzluk ve ateşle ona ortak olur.”(Buhârî, Edeb 27) hadisini hatırlatan Taştimur, bu adımın gösteriş için değil, başka hayırseverleri de harekete geçirmek amacıyla atıldığını vurguladı.
“Mallarımızı, sevgimizi, dualarımızı seferber edelim,” çağrısıyla sonlandırdığı açıklamasında, Gazze halkının yanında olunması gerektiğini ifade etti. Ayrıca tüm Müslümanlardan dua beklediğini belirtti.
Bu anlamlı bağış, sosyal medyada kısa sürede büyük ilgi gördü ve takdir topladı.
Bu ev artık Gazzeli kardeşlerimizin…
— Rıdvan Taştimur (@RTastimur) April 5, 2025
Rabbimin nasibiyle, villamız artık Gazze’de bir hastane olacak.
“Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça asla iyiliğe ulaşamazsınız.”(Âl-i İmrân, 92)
“Müminler bir vücut gibidir. Onun bir uzvu acıdığında, diğer uzuvlar da… pic.twitter.com/7Mh4ijxLQl