Türkiye genelinde 10 bölgede düzenlenen yarışmanın finali, Van Ulu Camii'nde gerçekleştirildi. İmam hatipler, Kur'an kursu öğreticileri ve müezzinler arasından belirlenen finalistler, saba, rast, hicaz, segah ve uşşak makamlarından seçtikleri iki makama göre ezan okudu.
Van İl Müftülüğünün ev sahipliğinde düzenlenen 21. Ezanı Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Van, Bitlis, Ağrı, Ardahan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars ve Muş’tan gelen din görevlileri, ezanı en güzel şekilde okuyabilmek için yarıştı.
VANLI YASİN KARUL ÜÇÜNCÜ OLDU
Eğitim Görevlisi Mustafa Şeker başkanlığındaki komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda, Erzurum’dan Cihan Emre Akbulut birinci olurken Bitlis’ten Yasin Doğru ikinci ve Van’dan Yasin Karul ise üçüncü oldu.
Yarışmaya ilişkin konuşan Van İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, “İslam'ın şiarı olan ezanın ve bununla ilgili yarışmanın Van’ımızda icra ediliyor olmasından son derece memnun olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. 9 ilden ilimize teşrif eden kardeşimiz var. Dolayısıyla bu kardeşlerimizin okuyacakları güzel ezanlar arasında bir tercih yapılacak ve bu tercihler sonucunda birinci olan kardeşimiz bölgemizi temsilen inşallah Türkiye finaline katılmış olacak.” dedi.
“EZAN KURTULUŞA ÇAĞRIDIR”
Ezanın kurtuluşa ve hakka bir davet olduğunu belirten Müftü Şık, “Ezan bir davettir, bir çağrıdır, hakka çağrıdır, güzelliğe çağrıdır, kurtuluşa çağrıdır. Ve aynı zamanda İslam dininin bir şiarıdır. Dolayısıyla böylesi güzel bir şiarın etrafında oluşan böyle bir organizasyon hakikaten bizleri memnun etmekte. İnşallah arkadaşlarımız arasında da bir teşvike sebebiyet verecek diye düşünüyoruz. Çünkü ezanlar güzel okundukça insanlar birbirinden etkileniyorlar. Haliyle daha güzel ezanlar, daha güzel makamlar icra et etme gibi bir durum ortaya çıkıyor. O çerçevede böyle bir organizasyonun her sene yapılıyor olması hakikaten güzel bir şey. Allah-u Teala memleketimizi ezansız, bayraksız bırakmasın inşallah.” ifadelerini kullandı.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışma yaklaşık 3 saat sürdü. Yarışmada dereceye girenlere Türkiye finalinde bölgeyi temsil edecek.




