Van’ın Edremit ilçesinde ikamet eden vatandaşlar, belediyenin hizmet yapmamasından yakınıyor. Köstebek yuvasına dönen yolların yapılması için belediyeye defalarca müracaat eden Eminpaşa Mahallesi sakinleri, her defasında olumsuz cevap alınca kolları sıvamak zorunda kaldı.  Vatandaşlar, belediyenin yapması gereken işleri üstlenmek zorunda kaldıkları anları sosyal medyada paylaşarak yetkililere tepki gösterdi.Edremi̇t Emi̇npaşa (5)

Mahalle sakinleri, yollarının yıllardır kötü durumda olduğunu ve özellikle kış aylarında çukurların çamurla dolarak ulaşımı zorlaştırdığını ifade etti. Belediyeye defalarca başvurmalarına rağmen olumlu bir dönüş alamayan mahalleliler, kazma ve küreklerle yollarını onarmaya başladı.Edremi̇t Emi̇npaşa (2)

KAZMA KÜREK ALIP YOLU ONARDILAR

Yolların bir türlü onarılmadığını söyleyen Ahmet Karabulak isimli vatandaş, “Kendi imkanlarımızı ne zamana kadar kullanmaya devam edeceğiz. Eminpaşa'nın kaderi bu olmaması lazım, araçlar ile geçilemez hale geldi yollar. 2 yıl oldu doğalgaz çalışmasının tahribatları onarılmadı.” diye konuştu.

Edremi̇t Emi̇npaşa (6)

EDREMİT BELEDİYESİ KAYITSIZ

13 Mayıs 2024 tarihinde Edremit Belediyesi Fen işleri Müdürlüğüne yazılan “Edremit ilçe sınırları içinde bulunan ve ilçenin en büyük mahallesi olan Eminpaşa mahallesinde geçtiğimiz sezonlarda yapılan alt yapı çalışmalarından dolayı mevcut asfalt ve stabilize yollar ciddi tahribat gördü. Bu nedenle gerek yayalar gerek araçlar ciddi zarar görmekte. Bu durum vatandaşlarda ciddi tepkilere yol açmaktadır. Bu nedenle yeniden asfalt gereken sokaklar, yama ve stabilize çalışmalarının ivedi bir şekilde yapılmasını arz ve talep ederim.” yazıyı paylaşan Mahalle Muhtarı Mesut Irmak da  “Muhtarlık olarak mevcut sorunların tamamından haberdar ve takipçisiyim bahse konu sorun ve diğer sorunların tamamı için talepte bulunduk” dedi.Edremi̇t Emi̇npaşa (4)Edremi̇t Emi̇npaşa (3)Edremi̇t Emi̇npaşa (1)

Van Abalı Kayak Merkezi açık mı? Van Abalı Kayak Merkezi açık mı?

Vatandaşlar, Edremit Belediyesi’nin yol sorunlarına kayıtsız kaldığını belirterek bir an önce çalışmaların başlatılmasını istiyor.

Muhabir: Eyüp Dayan