Fransız Kalkınma Ajansı'nın sağladığı eş finansman ile toplam destek 400 milyon avroya ulaştı.

MSÜ Sınavına Rekor Başvuru MSÜ Sınavına Rekor Başvuru

Dünya Bankası, 2023 Şubat depremlerinde yıkılan köy evlerinin yeniden inşası için Türkiye'ye 200 milyon avroluk (207,5 milyon dolar) ilave finansman sağlayacağını açıkladı. Fransız Kalkınma Ajansı’nın da aynı miktarda katkıda bulunmasıyla toplam finansman desteği 400 milyon avroya ulaştı.

Yapılan açıklamaya göre, bu ek finansman ile 9 bin kişiye barınma imkanı sunacak, depreme dayanıklı 2 bin 800 köy evi inşa edilecek. Söz konusu destek, Haziran 2023’te onaylanan 1 milyar dolarlık "Türkiye Deprem Sonrası İyileştirme ve Yeniden İnşa Projesi" kapsamında yürütülecek.

Açıklamada, proje kapsamında depremden etkilenen sağlık hizmetlerinin yeniden tesis edileceği, hasarlı belediye altyapısının onarılacağı ve kırsal bölgelerdeki konutların yeniden inşa edileceği belirtildi.

Kaynak: İLKHA