The British Journal of Psychiatry'de yayımlanan çalışma,  DEHP (ADHD) teşhisi konumuş 30.029 İngiliz yetişkinin anonimleştirilmiş birincil sağlık kayıtlarını inceledi. Bu bireyler, yaş, cinsiyet ve birincil sağlık hizmeti sağlayıcısına göre eşleştirilmiş 300.390 ADHD'siz yetişkinle karşılaştırıldı.

Sonuçlar şu şekilde:

ADHD’li erkeklerin yaşam süreleri, yaşıtlarına kıyasla 4,5 ila 9 yıl daha kısa olabilir.

ADHD’li kadınların yaşam süreleri ise 6,5 ila 11 yıl daha kısa olabilir.

UCL Psikoloji ve Dil Bilimleri Bölümü'nden Profesör Josh Stott, “Bazı ADHD teşhisi konulan yetişkinlerin beklenenden daha kısa ömürlü olması son derece endişe verici bir durum” dedi.

Çalışmada ayrıca, ADHD’li yetişkinlerin yalnızca dokuzda birinin teşhis aldığı tespit edildi. Bu, ADHD’li yetişkinlerin yalnızca küçük bir kısmının çalışmada yer aldığı anlamına geliyor.

ADHD’li bireyler genellikle:

Dikkatlerini odaklama biçiminde farklılıklar yaşarlar.

Bıçaklı kavga: Yaralılar var Bıçaklı kavga: Yaralılar var

Yüksek enerjiye sahiptir ve ilgilerini çeken konulara yoğun bir şekilde odaklanabilirler.

Ancak sıradan görevlerde odaklanmakta zorlanabilirler. Bu durum, daha fazla dürtüsellik, huzursuzluk ve planlama ile zaman yönetiminde farklılıklara yol açabilir ve okul veya işte başarı sağlamayı zorlaştırabilir. Bu da uzun vadeli zorluklara neden olabilir. ADHD, çocukluktan itibaren başlar ve giderek daha fazla yetişkinlerde de devam eden bir durum olarak kabul edilmektedir.

Araştırmacılar, ADHD’nin özellikle yetişkinlerde sıklıkla teşhis edilmediğini, bu nedenle yeni araştırmanın ADHD’li bireylerin yaşam süresi üzerindeki etkisini ortalamadan daha fazla abartabileceğini belirtiyor.

Kaynak: İLKHA