Umut Kervanı Vakfı’nın Gazze’deki yardım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Vanlı hayırseverlerin bağışlarıyla Gazze’de binlerce kişiye iftar yemeği verildi.
Ramazan ayının gelmesiyle eş zamanlı olarak 20'den fazla ülkede yardım çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı, Gazze'de devam eden soykırım ve bombardıman altında zor şartlarda oruç tutmaya devam eden Müslüman halka iftar ve sahur yemeği ikram ediyor.
Gazze’de kurduğu aşevleri ile günlük binlerce kişiye ulaşan Umut Kervanı, daha fazla insana ulaşabilmek adına hayırseverlere çağrıda bulundu. Bu çağrıya kayıtsız kalmayan Vanlı hayırseverlerin bağışlarıyla Gazze’de iftar yemeği dağıtıldı.
Yapılan organizasyon hakkında açıklama yapan Umut Kervanı Vakfı 5. Bölge Koordinatörü Sedat Vatan, “Ramazan ayı, paylaşmanın, kardeşliğin ve mazlumlara sahip çıkmanın en güzel örneklerinin sergilendiği mübarek bir zaman dilimidir. Özellikle siyonist kuşatma altında açlık ve yoklukla mücadele eden Gazze halkı, ümmetin dayanışmasını beklemektedir. Bizler, Gazze’deki zulme sessiz kalamayız. Ramazan ayının ruhuna uygun olarak kardeşlerimizle ekmeğimizi paylaşmayı bir sorumluluk olarak görüyoruz. Hayırseverlerimizin katkılarıyla Gazze'de binlerce kişilik iftar sofrası kurduk. Bu dayanışmanın büyüyerek devam etmesi için herkesi mazlumlara destek olmaya davet ediyoruz.” dedi.
Vanlı hayırseverlerin dayanışma sorumluluğu bilinciyle hareket ederek, infak ve yardımlaşma ruhunu yaşatmak adına önemli bir hayra vesile olduğunu vurgulayan Vatan, “İşgalin her geçen gün derinleştirdiği insanlık dramına karşı duyarsız kalmayan tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz. İmkanları el veren herkesi Gazze halkının yaralarına merhem olmaya davet ediyoruz. Rabbimizden yapılan hayırları kabul buyurmasını niyaz ediyoruz." ifadelerini kullandı.