Van'da yasak başladı: 3 ay boyunca avlamak, satmak ve tüketmek yok! Van'da yasak başladı: 3 ay boyunca avlamak, satmak ve tüketmek yok!

Van’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Bedesten Çarşısı'nın açılışına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, törende yaptığı konuşmada Van'ın kültürel ve ekonomik sembollerinden biri olan inci kefali için hazırlanan coğrafi işaret tescil belgesini takdim etti.Van Inci Kefali Belgesi

Bakan Kacır, belgeyi Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı ile Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’ya teslim etti. Konuşmasında, “Van Gölü inci kefali, yalnızca bu bölgeye has endemik bir tür olarak değil, aynı zamanda kentin kültürel kimliğinin önemli bir parçası olarak artık coğrafi işaretle resmen tescillenmiş durumda,” ifadelerini kullandı.Van Inci Kefali Belgesi-1

İnci kefali tescili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen “Anadolu’dakiler” projesi kapsamında gerçekleştirildi. Bakan Kacır, “Bu proje ile Anadolu’nun zenginliklerini koruma altına alıyor, yerel değerlerimizi gelecek nesillere aktarıyoruz. Van Gölü inci kefalinin tescillenmesi, bu anlamda önemli bir adım oldu,” dedi.Van Inci Kefali Göcü (2)

Van’ın simgesi haline gelen inci kefalinin tescillenmesi, hem bölge halkı hem de çevre koruma çalışmalarına destek veren kurumlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Kaynak: Vanolay - Haber Merkezi