İpekyolu Gençlik Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleşti.
Kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcilerinin katılım gösterdiği etkinlikte, Basın İlan Kurumu (BİK) Van Bölge Müdürü Arda Aşkın ve kurum personelleri de yer aldı.
Etkinlik boyunca basın mensupları birbirleriyle sohbet etme, tecrübe paylaşımı yapma ve meslektaşlarıyla bir arada keyifli vakit geçirme fırsatı buldu.
BİK Van Bölge Aşkın, yaptığı kısa konuşmada basının toplum üzerindeki etkisine vurgu yaparak, böylesi etkinliklerin meslektaşlar arasındaki iletişimi güçlendirdiğini belirtti. Aynı zamanda gazeteciliğin zorluklarına rağmen, meslek ahlakı ve dayanışmayla daha güçlü bir basın yapısının mümkün olduğunu ifade eden Aşkın, “Böyle sosyal buluşmalar, bir araya gelmeler çok kıymetli. Ne olursa olsun bizler aynı amaç için buradayız. Burada bulunma maksadımız sohbet etmek, uzun süredir görmediğimiz meslektaşlarımızla hasret gidermek, tamamen dostane bir ortam oluşturmak. Bu geceyi düzenleyen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bizi bir araya getirdikleri için çok mutluyum. Memleketimizde yapılan bütün güzel işlere canı gönülden katıldık, katılacağız da.” şeklinde konuştu.
Etkinliğin öne çıkan anlarından biri ise, katılımcılara ikram edilen geleneksel çiğ köfte sunumu oldu. Katılımcılar, çiğ köftenin lezzetini birlikte tadarak bol bol sohbet etti ve etkinlik boyunca renkli görüntüler ortaya çıktı.
Program sonunda basın mensupları, bu tür sosyal buluşmaların devam etmesi gerektiğini vurguladı.