VAN HABER

Van’da Acil Sağlık Hizmetleri Farkındalık Programı düzenlendi

Van İl Sağlık Müdürlüğü ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) iş birliğiyle, acil sağlık hizmetleri alanında farkındalık oluşturmak ve sağlık çalışanlarının bilgi birikimini artırmak amacıyla "Acil Sağlık Hizmetleri Tanıtım ve Eğitim Programı" düzenlendi.

Abone Ol

Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, acil sağlık hizmetlerinin önemi ve etkin işleyişi ele alındı. Program çerçevesinde "Yaşama Yol Ver" projesi, acil olgu yönetimi ve arrest hastalara yaklaşım gibi kritik konular üzerinde duruldu.

“BİLGİ VE DENEYİM İNSANDAN MAYALANIR”

Programda konuşan Van İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Mehmet Tatlı, sağlık hizmetlerinin dinamik yapısına vurgu yaparak, “Bilgi ve deneyim insandan mayalanır. Sağlık hizmetlerimizin temelinde iş birliği ve paylaşım yatıyor. Bu tür eğitim programları, hem bilgiyi hem de deneyimi yaygınlaştırmamız için önemli fırsatlar sunuyor” dedi. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı'nın denetiminde işleyen sağlık süreçleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Van YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Göya ise sağlık çalışanlarının mesleki gelişimine katkı sağlayan bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti. Göya, "Bu eğitimlerden edinilen bilgilerin, sağlık hizmetlerinde bir rehber olarak kullanılmasını temenni ediyorum. Programın bilgi alışverişi açısından oldukça verimli geçtiğini söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Teorik eğitimlerin ardından Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından gerçekleştirilen tatbikat, katılımcılara kriz anlarında hızlı ve etkili müdahale yöntemlerini uygulamalı olarak görme imkânı sundu.

Program, soru-cevap oturumu ile sona ererken, katılımcıların aktif katılımı ve geri bildirimleri dikkat çekti.