175 proje ile destek almaya hak kazanan Van YYÜ, Türkiye sıralamasında 41. sıradan 34. sıraya yükselerek büyük bir atılım gerçekleştirdi.

Eğitim Fakültesi (71) proje ile dikkatleri üzerine çekerken; Fen Fakültesi (26), Ziraat Fakültesi (22) ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi (7), Edebiyat Fakültesi (6), Eczacılık Fakültesi (5), Tıp Fakültesi (4), Sağlık Bilimleri Fakültesi (3), İlahiyat Fakültesi (3), Mühendislik Fakültesi (2), Spor Bilimleri Fakültesi (2), Diş Hekimliği Fakültesi (1), Su Ürünleri Fakültesi (1), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (1), Güzel Sanatlar Fakültesi (1), Turizm Fakültesi (1), Muradiye Meslek Yüksekokulu (9), Van Meslek Yüksekokulu (6), Gevaş Meslek Yüksekokulu (2), Başkale Meslek Yüksekokulu (1) ve Özalp Meslek Yüksekokulu (1) proje ile bu başarıya katkıda bulundu.

Van'da havalimanı kapanıyor! THY’den sondakika açıklama... Van'da havalimanı kapanıyor! THY’den sondakika açıklama...

Van Yyü Tübitak

Eğitim Fakültesi’nin öğretmenlik alanlarındaki çeşitliliği ve proje üretim kapasitesi, akademik dinamizmin yansımasını ortaya koyu. Ziraat, Fen ve Sağlık Bilimleri gibi uygulamalı alanlarda geliştirilen projeler ise bölgesel kalkınma ve bilimsel ilerleme adına umut verici adımlar olarak öne çıkmakta. Ayrıca, meslek yüksekokullarından gelen projeler, üniversitenin araştırma kültürünü ön lisans düzeyinde de kökleştirdiğini gururla sergiliyor.

TÜBİTAK 2209-B Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında da ilk kez başvuruda bulunan Van YYÜ, 6 projeden 2’sinin kabul edilmesiyle yeni bir başarı halkası ekledi. Desteklenen bu projeler, sektörel inovasyon ve teknolojik gelişim adına önemli katkılar sunarken, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin sanayi-akademi sinerjisini güçlendiren öncü rolünü bir kez daha vurguluyor.

Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, bu başarıyı şu sözlerle değerlendirdi, “Üniversitemizin araştırma kültürünü her düzeyde içselleştirmiş olması, bizi gururlandırıyor. Bu büyük başarıda, azimli öğrencilerimizin, değerli akademisyenlerimizin ve BAP Mentörlük Sistemi gibi destekleyici mekanizmalarımızın payı büyüktür. Her yıl düzenlediğimiz 2209-A/B bilgilendirme ve teşvik seminerleri, akademik danışmanlarımız ve mentörlerimizin katkılarıyla başarıya dönüşmektedir. Emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Bilimsel üretimin ve üniversite-sanayi iş birliğinin gelişimi için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.”

Kaynak: BÜLTEN