Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye’nin genelinde 28 Mart 2025 Cuma gününden itibaren batı bölgelerden başlayarak yağışlı havanın etkisi altına girilecek.
Mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Ülkemizin batı kesimlerinden başlayarak azalacağı, bayram süresince Ege ve Akdeniz bölgelerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
29 Mart Cumartesi günü Marmara, Ege, Akdeniz (Mersin hariç), İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ile Sivas çevrelerinin, Sağanak ve gök gürültülü sağanak olacak
BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?
Bayramın 1. günü
Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu, Tokat ve Sivas çevrelerinin, Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Bayramın 2. günü
(31.03.2025 Pazartesi): Aksaray, Karaman, Hatay, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevreleri dışında yurt genelinin, Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Bayramın 3. günü
Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güneybatısı ile Güneydoğu Anadolu’nun, Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.