(DAVETÇİ MÜMİNİN ÖZELİKLERİ-3-)
BİSMİLLAH
İnsanlar onlara: 'Düşmanlarınız size karşı ordu topladı, onlardan korkun.' dediklerinde, bu, onların imanını artırdı ve şöyle dediler: 'Allah bize yeter. O ne güzel vekildir'. (AL-İ İMRAN/173)

Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse, bilsin ki Allah yakında öyle bir toplum getirir ki, Allah onları sever, onlar da Allah'ı severler; müminlere karşı yumuşak, kafirlere karşı da onurlu ve şiddetlidirler; Allah yolunda mücahede eder, hiçbir kınayıcının kınamasından da korkmazlar. Bu, Allah'ın bir lütfüdür, onu dilediğine verir. Allah, geniş ihsan sahibidir, her şeyi çok iyi bilendir. (MAİDE/54)

Davetçi mümin; Allah'ı her şeyden üstün tutar. Çünkü o insanları O'na davet eder. Onun için sloganı 'Allah ne demişse odur.' Yani her işinde, uğraşında, evinde işinde ve her alanında Allah'ı ve kelamını üstün tutar ve bu doğrultuda hareket eder. O'na güvenir, O'na teslim olur. Kendisinin kul, Allah'ın Rab olduğunu unutmaz. Bu uğurda her şeyini vermeye hazırdır. Kimseden korkmaz, hiçbir kınayıcının kınamasından çekinmez. Davetçi mümin Allah ile ilişkisini, irtibatını sağlam tutarak sürekli bir rabıta ile bağlanır. Üstünlüğü O'na has kılmak için sevginin duruğuna çıkmak lazım gelir. Bunun için davetçi mümine lazım gelen birkaç hususu belirtmek isterim.

1-Davetçi mümin Rabbini iyi tanımalı, O'nun esmasını iyi bilmeli ve üzerinde taşımalıdır. O'nun boyası ile boyanmalı, tabiri caizse renk ve kokusunu vermelidir. Birini sevmenin ve her şeyin üzerinde tutmanın keyfiyeti onu tanımak ile olur. Onu tanıdıkça sever, sevdikçe onun isteklerine boyun eğer ve herkesi bu sevgiye davet eder. Bunun için O'nu hakkıyla tanımak lazım ve elzemdir.

2-Davetçi mümin Allah'ı sevdiğini göstermelidir. Göstergesi ibadeti ve zikridir. Kimi seversen onu anarsın, onun isteği doğrultusunda hareket edersin. Buna binaen Davetçi mümin sevgisini ameli ve ibadeti ile göstermelidir. Aksi halde davetçi kimliğine bürünemez ve bunda başarılı olamaz. Kokusu, rengi ve tadı güzel bir meyve gibi olmalıdır.
3-Davetçi mümin üstünlüğü Allah'a hasretmesi için mesaisinde bunu göstermelidir.

Dünyaya, eğlenceye, aileye verdiği mesai ile Allah'a davete verdiği mesaiyi kontrol etmeli ve üstünlüğü en sevdiğine ve en üstün tutuğuna vermelidir. Dünya meşgalesi veya iaşesi peşinde koşarken, eğlence veya seyahat ederken ve ailesi içinde bulunduğu vakitlerde davet vazifesini unutmayıp her yer ve mekanda bu kimliğinin gereklerini yaparsa hayatının her saatinde üstünlüğü Allah'a vermiş olur.

4-Davetçi mümin Allah'ın mesajı ile sürekli hemhal olmalıdır. Yani Kur'an'ı elinden düşürmemeli ve sevdiği perestiş ettiği Rabbinin kelamını okumalı bu doğrultuda hareket etmeli ve davet vazifesini yerine getirmelidir. Sevgilinin mektubunu tekrar tekrar okuyan sevgisini artırır, aşkını çoğaltır. Bunun için sevgililer sevgilisinin mektubunu en çok davetçilerin okuması ve ellerinden düşürmemesi gerekir.

5-Davetçi mümin sevgilinin sevgilisini sevmesi ve onu rol model almak olmalıdır. Bilinmelidir ki Allah peygamberine sevgilim (Habibim) demiş ve ona uymamızı emretmiştir. Onun için davetçilerin her hareketi Peygambere benzemeli ve o doğrultuda davetini sürdürmelidir.
Sonuç olarak davetçi mümin hiç kimseden korkmamalı/çekinmemeli ve her türlü meşakete sabretmeli çünkü kainatın Rabbine güvenip O'nu her şeyden üstün tutmuştur.
Vesselam