İpekyolu’nda onlarca sokakta görülen manzara yaya ve araç sürücülerini çileden çıkarıyor. Asfaltsız yollar, köstebek yuvasını andıran sokaklar ve yağış sonrası suyla dolan çukurlar… Üst yapı çalışmalarının bir türlü yapılmadığı mahallelerde vatandaşlar tepkili.

Bozuk Yollar (1)

Kış ve ilkbahar aylarında yağıştan sonra adeta çamur ve suyla dolan köstebek yuvasına dönen yollar yaz mevsiminde ise toz ve topraktan geçilmiyor.

Van’ın kalbi niteliğindeki İpekyolu ilçesi başta olmak üzere Edremit ve Tuşba ilçelerinde asfaltsız yollar vatandaşları çileden çıkarıyor.

İpekyolu Belediyesi tepkiler sonrası harekete geçti! İpekyolu Belediyesi tepkiler sonrası harekete geçti!

Özellikle son yağışlardan sonra yolların adeta köstebek yuvasına dönmesine vatandaşlardan tepki geldi.

Bu sokaklardan biri olan Yeni Mahalle Abalar sokakta da oluşan çukurların yapılmamasına tepki gösteren vatandaşlar, sürücülerin çukurlara girmemek için adeta direksiyonda cambazlık yapar hale geldiğini ifade etti.

Bozuk Yollar (2)

Kış boyunca çamurdan yürüyemediklerini belirten mahalle sakinleri, köstebek yuvasına dönen ve bozulan yollarının biran önce yapılmasını istedi.

Benzer durumun kent merkezindeki birçok sokakta da görüldüğü belirtildi.

Muhabir: Furkan Ersöz