HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yahya Oğraş; veli, öğrenci ve eğitimcilerle yaptıkları görüşmelerde dile getirilen sorun ve sıkıntılar hakkında konuştu.

Okullardaki hijyen sorununa dair geçen günlerde HÜDA PAR olarak yaptıkları çağrının karşılık bulup okullara 30 bin temizlik personeli alınacağını belirten Oğraş, şunları kaydetti:

"Sahada yaptığımız çalışmalar neticesinde özellikle idareci kardeşlerimiz, okulların temizlik ve hijyeni ile ilgili çok ciddi manada sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler. Okullarda hijyenin olmaması çok büyük bir sıkıntıya sebebiyet verecek bir durumdur. Bu konuda Millî Eğitim Bakanlığına; 'Okul yönetimlerine finansman desteği sağlanması ve bu destekle okul idarecilerince çalıştırabilecek sözleşmeli eleman alınması ya da Millî Eğitim Bakanlığı kadrolu eleman alarak çalıştırılırsın ki bu sıkıntı ortadan kalkmış olsun' şeklinde çağrıda bulunduk. Bunu basında ve haftalık gündem değerlendirmemizde de dile getirdik. Dün itibariyle de Millî Eğitim Bakanlığı bizim bu çağrımıza kulak verdi. Bununla ilgili bir karar aldılar ve en kısa süre içerisinde okullarda temizlik işini yürütecek 30 bin kadrolu eleman alımına gidilecek. Parti olarak biz memleketin her meselesini Allah'ın izniyle dile getireceğiz ve bu konuda üzerimize düşen neyse sürekli gündem yapmaya çalışacağız."

"MEB'in verdiği ücretsiz kaynakların hem çeşitliliği hem de içeriği zenginleştirilmeli"

Okullarda ek kaynak sorununa dair de konuşan Oğraş, "Öğretmenlerin çocukların daha iyi bir eğitim, daha iyi bilgi alabilmeleri açısından kaynak temini konusunda belli zorlamalara gidildiği ortaya çıktı ve biz tabii ki bunun gerçekten de bir ihtiyaç olup olmadığı konusunda yine yaptığımız saha araştırmasında şunu gördük; evet, gerçekten de bazı öğrencilerimizin yardımcı kaynağa ihtiyacı var. Çünkü okulun ücretsiz verdiği kaynağın dışında bir de ilave kaynak yani yardımcı kaynak diye ifade ettiğimiz kaynaklar söz konusu. Bazı öğrenciler gerçekten de sadece MEB'in vermiş olduğu o kaynakları yetersiz görüyor. Öğretmen arkadaşlarımızın da o öğrenciler üzerinden aile bütçesine ilave bir masrafa götüreceği için bu da ayrı bir sıkıntı. Biz de bu konuyla ilgili yine şu çağrımızı yaptık; evet, çocuklarımız yardımcı kaynak alabilirler, temin edebilirler imkânı olan bunu yapsın. Bu konuda bir itirazımız da yok. Fakat Millî Eğitim Bakanlığının ücretsiz vermiş olduğu kaynakların hem çeşitliliği hem de içerik olarak bunun zenginleştirilmesi gerektiğini dile getirdik." dedi.

Oğraş, "MEB'in bünyesindeki okulların kütüphanelerinde öğrencilerimizin rahat bir şekilde istifade edebileceği kaynaklar temin edilsin. Öğrencilerimizin çevrimiçi erişim platformlarında Millî Eğitim Bakanlığının gözetiminde öğrencilerimize daha rahat bir şekilde kaynak temini konusunda bir kolaylık sağlansın. Böylece çocuklar o çevrimiçi erişimden istedikleri kaynaklara ulaşabilir. En azından bu sorun da bu şekilde çözülmüş olur diye düşünüyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Velilerimiz ve öğrencilerimiz, kantinlerde boykotlu ürünlerin satıldığına dair herhangi bir somut bulgu bulursa bizimle paylaşsın"

İstanbul'da 3 büyüklüğünde deprem İstanbul'da 3 büyüklüğünde deprem

Okul kantinlerinde boykot ürünlerin satılmaması yönünde alınan karar ile ilgili konuşan Oğraş, "Parti olarak Aksa Tufanı ile birlikte işgalci israilin tüm ürünlerine boykot yapılması çağrısında bulunduk ve o günden bugüne kadar halkımıza yönelik açıklamalarımız oldu. Bu konuda ciddi manada duyurularımız oldu. Millî Eğitim Bakanlığının bünyesinde bulunan okul kantinlerinde de boykotlu ürünlerin satılmaması hususunda çağrıda bulunmuştuk. Geçen sene Millî Eğitim Bakanlığı bu konuda bir karar aldı. Şu anda MEB'in okullarının bünyesindeki kantinlerde boykotlu ürünlerin satılması yasaktır. Velilerimiz ve öğrencilerimize çağrıda bulunuyoruz; kantinlerde boykotlu ürünlerin satıldığına dair herhangi bir somut bulgu olursa bizimle paylaşsınlar. Biz bu konuda işin takipçisi oluruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: İLKHA