Van İl Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla bayramda bir araya gelecek olan vatandaşlara tedbirlere dikkat etmeleri hususunda uyarılarda bulundu.

İl Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu, Kurban Bayramı'nda Coronavirus salgınının unutulmamasını, salgının kaygı ve panikle değil, önlem ile yenileceği ve şu anda elimizdeki en büyük silahın salgına karşı aşı olduğu açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Sünnetçioğlu, "Kurban Bayramı’nda da maskeyi kullanmaya devam edeceğiz. Düğünlerde, taziye ve benzer etkinliklerde vatandaşlarımızın maske taktığını görüyoruz ancak bir araya geldiklerinde herkes maskeyi çıkarıyor bunu yapamamalarını öneriyorum, salgına davetiye çıkarmayalım. Bulaş oranları artabilir mutasyonlara karşı dikkatli olmamız gerekiyor ve yapılan aşıların tesirli olduğu görüyoruz vatandaşlarımızın aşılarını yapmaya davet ediyorum. İl ve ilçelerimiz dahil olmak üzere her yerde sağlık ekiplerimiz bayram tatiline ayrılmadan sağlığınız için mobil araçlarımız ile kapı kapı gezerek en ücra yerlere giderek aşılarınızı olmanız için ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Hastanelerimizde aile sağlık merkezleri ve kurulan stantlarda, bayramı bayram gibi yaşamanız için aşılarınızı olmanızı ve çocuklarımızın geleceği için eylülde okullarına kavuşması umuduyla herkesin dikkat etmesini istiyoruz." dedi.

Kapalı ortamların havalandırılması gerektiğine dikkat çeken Sünnetçioğlu, " kalabalık ortamlarda maske takılması ve aşı oranın artması ile vaka sayılarında düşüşler görülebilir. Aşı oranımızı arttırarak toplumsal bağışlılığı sağlamak istiyoruz.

Sünnetçioğlu, Kurban Bayramı'nda ikramlara karşı dikkatli olunması, sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen gösterilmesi ve fiziksel aktiviteler yapılması hususlarına da dikkat çekti. (İLKHA)