İslam coğrafyasındaki alimlerden oluşan Ümmet Alimleri, işgalci siyonist rejimin bu sabah Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına tepki göstererek Müslüman halkları her alanda Filistin için seferber ve destek olmaya çağırdı.

Ümmet Alimleri yaptıkları ortak yazılı bir bildiriyle Kurban Bayramı arefesinden önceki gün olan Zilhicce'nin 8'inci yani "Terviye Günü" sabahı (bugün) siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınına tepki gösterdi.

Allah'a hamd ve Hazreti Muhammed'de salat ve selam ile başlanan bildiride, Terviye günü sabahı sözde “Tapınak'ın (heykel) yıkılışının Yıldönümü” dolayısıyla siyonist işgal polisinin Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere yönelik vahşi saldırıları ve orada bulunan murabıtlara sataşmalarının Ümnmet Alimleri tarafından büyük bir öfkeyle takip edildiği belirtildi.

Bildiride, tekrarlanan bu tehlikeli saldırganlık karşısında Ümmet Alimlerinin tüm müesseseleri ve fertleriyle şu çağrılarda bulunduğuna dikkat çekildi:

"Halk, topluca ve ivedilikle Mescid-i Aksa'ya yürüsün"

"Ümmet Alimleri, 1948'den beridir işgal edilen topraklarda, Kudüs'te ve Batı Şeria'da bulunan halka, topluca ve ivedilikle Mescid-i Aksa'ya yürümeleri; içinde i’tikâf ve ribat gerçekleştirmeleri ve Mescid-i Aksa'yı kasıp kavuran ve kutsallığına saygısızlık eden yerleşimci sürüleri ve siyonist işgal askerlerine karşı durmaları için acil çağrıda bulunuyor. Allah Teâlâ şöyle buyurmaktadır: Kolay da olsa zor da olsa sefere çıkın ve mallarınızla canlarınızla Allah yolunda cihad edin. Bilirseniz, bu sizin kendi iyiliğinizedir. (Tevbe 41).

"Kitlesel gösteri gerçekleştirilsin"

Ümmet Alimleri, Batı Şeria'daki Filistin halkını bir an önce ayağa kalkmaya ve mütecaviz siyonistlerin işgal ettiği topraklarda kitlesel gösteri gerçekleştirmeye çağırıyor. Allah Teâlâ şöyle buyurmaktadır: Fitne ortadan kalkıncaya ve dinin tamamı Allah için oluncaya kadar onlarla savaşın. Vazgeçerlerse kuşkusuz Allah yaptıklarını görmektedir. Yüz çevirirlerse bilin ki Allah sizin mevlânızdır, O ne güzel mevlâdır, ne eşi bulunmaz yardımcıdır. (Enfal 39-40)

Filistin direniş gruplarına destek

Ümmet Alimleri, Filistin direniş gruplarının, Peygamber Efendimizin misyonuna karşı saldırganlıkta ısrarcı olan siyonistleri caydırmak için üstlendikleri görev hususunda tam desteğini ilan ediyor.

"İslam ümmetinin yöneticileri saldırganlığa karşı bir araya gelsin"

Ümmet Alimleri, İslam Ümmetinin yöneticilerine, bütün sorumluluk sahiplerine, etki sahibi olanlara bu tehlikeli saldırganlığa karşı bir araya gelmeleri çağrısında bulunuyor. Ümmet Alimleri, bazı müslüman devletlerin yöneticilerinin siyonistlere desteğini kınamakta; diğer bazı yöneticilerin sessizliğini ise Kudüs'e ve halkına karşı bir tür ihanet ve örtülü komplo olarak görmektedirler. Allah Teâlâ şöyle buyurmaktadır: De ki: Durmadan bir şeyler yapın; yaptıklarınızı Allah da, peygamberi de müminler de görecektir. Sonunda, gizliyi de açığı da bilenin huzuruna çıkarılacaksınız ve O size yapmış olduklarınızı haber verecektir. (Tevbe 105)

"İslam Ümmeti her alanda seferber olsun"

Ümmet Alimleri; İslam Ümmetinin evlatlarına ve çeşitli kesimlerinde yaşayan halklarına, her alanda, medyada, sosyal medyada ve diğer alanlarda çabalarını seferber etmeleri ve destek olmaları için acil çağrıda bulunmaktadır. Allah Teâlâ şöyle buyurmaktadır: Ey iman edenler! Size ne oldu ki, “Allah yolunda seferber olun” denilince yerinize çakılıp kaldınız; yoksa âhiretten vazgeçip de dünya hayatıyla yetinmeye razı mı oldunuz? Halbuki dünya hayatının sağladığı fayda âhiretinkine göre pek azdır.(Tevbe 38)

Bildiriyi imzalayan kuruluşlar

Bildiriyi imzalayan Ümmet Alimleri bünyesindeki kuruluşlar şöyle:

"Türkiye Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA), Suriye İslam Konseyi, Kudüs ve Filistin İçin Daimî Destek Heyeti, Irak İmamlar, Hatipler ve Davetçiler Birliği, Arap Fas Alimler Birliği, Ehli Sünnet Alimler Birliği, Türkiye Ehli Sünnet Alimler Birliği, Uluslararası Aksa Platformu Birliği, Irak Müslüman Alimler Heyeti, Suriye Alimler Birliği, Libya Alimler Heyeti, Uluslararası Müslüman Alimler Birliği, Senegal İslami Topluluğu, Filistin ve Kudüs'ü Desteklemek İçin Ulusal İttifak, Tunus Davet ve İslah Birliği, Daru-l Ulum Zahidan Üniversitesi, Senegal İbadurrahman Cemaati, UMAD, Pakistan İslam Alimleri Derneği, Malezya Alimler Derneği, Libya Daru’l İfta, Senegal İmamlar ve Davetçiler Birliği, Endonezyalı Davetçiler Birliği, Toplumu İrşad Birliği, Güney Doğu Asya Alimler ve Davetçileri Birliği, Müslüman Alimler Birliği, Genç Alimler Konseyi, Hindistan İmamlar Konseyi, Srilanka Müslümanları Ulusal Şura Konseyi, Endonezyalı Alimler Konseyi, Güney Afrika İslami Yargı Konseyi, Güneydoğu Asya Akademisyenler Konseyi, Moritanya Alim Yetiştirme Merkezi, Çad Genç Diriliş Kuruluşu, İbn Taşvin Kuruluşu, İslam Birlik Kuruluşu, Somalili Alimler Heyeti, Lübnan Müslüman Alimler Heyeti, İkram Alimler Heyeti, Filistin Alimler Heyeti, Filistinli Alimler Forumu, Filistin Davetçiler Forumu, Filistin Alimler Birliği- Gazze, MEDAV, Filistin İçin Davetçiler, Eritreli Alimler Birliği, Afganistan Alimler Akademisi, İslam Birliği Derneği, Yemen Diriliş Derneği, Mağrip Alimler Derneği" (İLKHA)