Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Kurban Bayramı Hava Tahmin Raporuna göre bayram arifesinde (19 Temmuz) ve bayramın birinci günü (20 Temmuz) Türkiye'de önemli bir yağış beklenmiyor. Kuzey kesimlerin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bayramın ikinci ve üçüncü günleri (21-22 Temmuz) Marmara ve Karadeniz Bölgeleri’nin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, iç ve güney bölgelerin ise parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

Bayramın dördüncü günü (23 Temmuz) Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Akdeniz’in iç kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Halen ülkemizin iç ve kuzey kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ilâ 8 derece üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının, kuzey, iç ve doğu kesimlerde artışını sürdürerek mevsim normallerinin 10 ilâ 12 derece üzerine çıkması, hafta ortasından itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuzey ve iç kesimlerde azalması bekleniyor.

Kurban Bayramı süresince en yüksek hava sıcaklıklarının; İstanbul’da 31-34, Ankara’da 36-40, İzmir’de 32-36, Antalya’da 33-36, Samsun’da 29-31, Erzurum’da 30-34, Diyarbakır’da 40-43 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenen hava sıcaklıkları nedeniyle; güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarının önem arz ettiğine dikkat çekildi. (İLKHA)