Suudi Hac Bakanlığı, salgın nedeniyle bu yıl da sadece kendi vatandaşları için izin verdikleri Hac sezonunun bugün itibariyle başladığını açıkladı.

Geçen yıla oranla yüzde 60 oranında kapasitenin artırıldığı belirtilen Suudi Hac Bakanlığı açıklamasında, 2020 yılına benzer şekilde sadece Suudi vatandaşlarının hac ritüellerini gerçekleştirmelerine izin verileceği duyuruldu.

Covid-19 salgını nedeniyle bu sene de az sayıda hacı adayı ile sezonu başlattıklarını açıklayan Hac Bakanlığı, yaklaşık 600 bin aday arasından 60 bin kişinin seçildiği dile getirildi.

video

Açıklamada, seçilen hacı adaylarının, kronik hastalığı olmayan 18 ile 65 yaşları arasındaki kişilerden oluştuğu kaydedildi.

Salgının tüm dünyada etkisini göstermeye başladığı 2019 yılında dünyanın dört bir yanından yaklaşık 2,5 milyon Müslüman Hac vazifesini ifa etmiş, 2020 yılında ise sadece Suudi vatandaşların hac yapmasına izin verilmişti.

Suudi Hac Bakanlığı, sosyal mesafe önlemlerine bakılmaksızın, hacıları dini yerlere taşımak için kamplara, otellere ve otobüslere çevrimdışı erişime izin vermek için "akıllı hac kartı" sağlanacağını ve kartın, kayıp hacıların izlenmesine de katkıda bulunacağını açıkladı.

Öte yandan bu yıl, Zemzem kaynağından su şişeleri dağıtmak için robotların görevlendirdiği de belirtildi. (İLKHA)