Haber Merkezi
İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdiği çalışmaları ile İpekyolu’na yeni parklar kazandırmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce Buzhane Mahallesinde yapımına başlanan, 6 bin metrekarelik park çalışması ise sezona yetiştirilmeye çalışılıyor.
PARK VE YEŞİL ALANLAR ARTTIRILACAK
İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, mevcut parkların bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürürken, yeni parkların yapımını da ihmal etmiyor. İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, Buzhane ve Halilağa Mahallelerinde yapımlarına başlanan park alanlarında incelemelerde bulundu. Yeşil alan yetersizliğinin kentin önemli bir sorunu olduğunu ifade eden Başkan V. Aslan, “ Kentimizin önemli sorunlarından birinin de yeşil alan yetersizliği olduğunu bildiğimizden, yeni park yapımları ile yeşil alan miktarını arttırmaya dönük projeler oluşturduk. Kent merkezinde, beton yığınları arasında sıkıştırılmış insanlarımızın, rahat nefes alacakları park yapım çalışmalarımızı bununla sınırlı tutmuyor, kent genelinde devam ettiriyoruz. Her mahalleye park ve yeşil alanlar kazandırarak, özellikle çocukların doyasıya eğlenecekleri oyun alanlarının sayısını arttırmaya devam edeceğiz.” dedi.
PARKLAR MODERN VE PEK ÇOK ÖZELLİĞİ BİR ARADA BULUNDURACAK
Buzhane Mahalle parkının oksijen deposu ağaçlardan oluşacak, yeşili bol bir park olacağını belirten icracı müdürlük yetkilileri, parkı kısa süre içerisinde tamamlayıp, vatandaşların hizmetine sunmayı hedefliyor. Park içerisinde; spor aktivitelerinin olacağı alanlar, oyun grupları, bank ve çöp kovalarının yer alacak.