​Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, BM Güvenlik Konseyinin işgalci rejimin saldırılarına tepkisiz kalmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Sinirlioğlu, Türkiye adına BM Güvenlik Konseyinde oturumu yapılan Filistin oturumuna yazılı bir beyan sundu.

İşgalcilerin Filistin'e yönelik saldırganlığını ve hava saldırılarını kınayan Sinirlioğlu, aralarında çocuk ve bebeklerin olduğu masum kayıpları için Filistin halkına taziyelerini sundu.

Sinirlioğlu, BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşuna (UNRWA) bağlı Gazze'deki okulların işgal rejimi tarafından hedef alınmasını kınayarak bunun bir savaş suçu olduğuna dikkat çekti.

Sinirlioğlu, "israilin Filistinli sivillere yönelik ölümcül askeri saldırıları karşısında BM Güvenlik Konseyinin sessiz kalması kabul edilemez. israilin saldırılarının başlamasından bu yana Gazze'de 40'tan fazla çocuk öldü. Çocukların olduğu bir sınıf, başka bir yerde havaya uçurulsa Konseyin açık oturumda toplanması kaç gün alırdı? Televizyonda canlı yayımlanan böylesine bir insan kıyımı karşısında Konseyin şu anki eylemsizliğini ne haklı çıkabilir?" ifadelerini kullandı.

Sinirlioğlu, BMGK'nın ses çıkarmaması nedeniyle Netanyahu'nun 2014'ten bu yana en büyük askeri saldırıyı düzenlemeye teşvik ettiğine dikkati çekti.

Sinirlioğlu, BMGK'ya işgalci rejimin saldırılarına derhal son vermesi, Gazze'de yerinden edilen binlerce Filistinliye, insani yardımların ulaştırılmasına izin verilmesi çağrısında bulundu. (İLKHA