Bölge

Gastronominin Güncel Durumu konulu söyleşi

AİÇÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından “Gastronominin Güncel Durumu” konulu söyleşi düzenlendi.

Abone Ol

Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mucip Genişel, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmed Menevşeoğlu, IC Holding Turizm Hizmetleri Grup Başkanı Orhan Hallik, IC Holding Turizm Grubu İnsan Kaynakları Direktörü Ferda Keleş, IC Hotels Santai İşletme Müdürü Önder Beyhan, İbrahim Çeçen (IC) Vakfı Direktörü Dr. Meral Dinçer, akademisyen ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde IC Vakfı’nın katkılarıyla kurulan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağının öğrencilere hizmet vermeye başladığını belirterek, “Üniversitemizde güzel işler gerçekleştiği için bugün hem sizlerin adına hem de kendi adıma çok heyecanlıyım. Hayatımızın kilit noktalarından biri de heyecanımızı hiçbir zaman kaybetmememizdir. Bize bu heyecanı yaşatan IC Holding yöneticilerine, IC Vakfı Direktörü Dr. Meral Dinçer’in şahsında IC Vakfı’na ve genç kardeşlerime teşekkür ediyorum. İnşallah bu sevincimiz hep artarak devam etsin” diye konuştu.

Gastronomi mesleğinin önemine değinen Prof. Dr. Karabulut, “Belli meslekler vardır ki hiçbir zaman eskimez. Sizin şu anda talip olduğunuz meslek de bu anlamda çok önemli. Mesleğiniz yaşamın gerekliliğini ifade eden bir meslektir. Sizler mesleğinizin gereği olarak elde ettiğiniz ürünü sanatsal bir şekilde sunmanız gerekiyor. Birçok şehir gastronomi şehri unvanı elde etti. Ağrı neden gastronomi şehri olmasın? Ağrı’nın gastronomi şehri unvanı alması için umudumuz sizlersiniz” dedi.

AİÇÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda öğrenim gören öğrencilerin çok şanlı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karabulut, sözlerine şöyle devam etti:

“Staj başvurusu ve okul bittikten sonra iş başvurusu yapabileceğiniz, kapısını çalabileceğiniz IC Holding ve IC Vakfı gibi ikinci bir eviniz var. IC Holding’i, IC Vakfı’nı Üniversitemizle birlikte hep bir aile olarak düşünüyoruz. Sizler de böyle bir aileye sahip olduğunuz için çok şanslısınız. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’deki üniversitelerin yüzde sekseninin sahip olmadığı imkanlara sahipsiniz. Sizlere sunulan bu şansı da daha çok çalışarak iyi bir şekilde değerlendirmelisiniz”

Albert Einstein’in “Hayal bilgiden daha önemlidir” sözünü anımsatan Prof. Dr. Karabulut, “Hayatta her zaman hayallerimizin peşinde koşacağız ve bunun için çalışacağız. Ancak hayatta hiçbir zaman hayalperest olmayacağız” dedi.

IC Holding Turizm Hizmetleri Grup Başkanı Orhan Hallik ise 21. Yüzyılda yeni mesleklerin ortaya çıktığını belirterek, “Önümüzdeki yıllarda gastronomi daha çok ön plana çıkacak. Çünkü insanların yaşam standardı yükseldikçe eğlenceye, yiyecek ve içecek tüketimine yönelik konular daha çok ön plana çıkıyor. Artık gastronomi turizmi diye bir alan oluştu. İnsanlar yemek kültürlerini tanımak ve tatmak için başka ülkelere seyahat ediyorlar. Türkiye’ye son yıllarda yaklaşık 52 milyon misafir geldi ve bu rakam önümüzdeki yıllarda 100 milyona çıkacak” diye konuştu.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’ndan Araştırma Görevlisi Okan Oğuz’un moderatörlüğünü yaptığı “Gastronominin Güncel Durumu” konulu söyleşide IC Holding Turizm Hizmetleri Grup Başkanı Orhan Hallik, IC Holding Turizm Grubu İnsan Kaynakları Direktörü Ferda Keleş ve IC Hotels Santai İşletme Müdürü Önder Beyhan konuşmacı olarak yer aldı.

Söyleşi, soru ve cevap bölümünün ardından, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde düzenlenen “Anadolu’nun Mirası Soframda” temalı yemek yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye takdimi ile sona erdi.