Güncel

Doğalgaz Tesisatı Döşenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Doğal gaz, ev ve iş yerleri için olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacı güvenilir, etkili ve pratik çözümlerle karşılamak ise doğru projelendirme, uygulama, bakım-onarım hizmetleriyle olanaklıdır.

Abone Ol

Doğalgaz borusu döşeme, tesisat içerisinde en hayati adımlardan bir tanesidir. Çünkü doğalgazın dağıtımı bu borular sayesinde oluyor.  Doğalgaz tesisatında proje ve uygulamanın güvenli yapılabilmesi için, işinde uzman kişilerden destek alınması dikkat edilmesi gerekenlerin başında yer alıyor.  

DOĞALGAZ TESİSATI YAPTIRIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Birçok kişi doğalgaz tesisatı yaptırırken nelere dikkat edilmeli? Sorusuna cevap arıyor. Bunu bilmek yaz-kış verimli ve konforlu bir kullanım deneyimi yaşamak için önem taşıyor.  Bilindiği gibi doğal gaz; yerden çıkarılan doğal hidrokarbonların fiziksel işlemlere tâbî tutularak, basınçlaştırılarak veya sıvılaştırılarak piyasalarda bulunan ısıtma sistemleri için yaygın olarak kullanılıyor. Çevre dostu, pratik ve güvenli bir çözüm olarak karşımıza çıkan doğal gazdan en iyi şekilde yararlanabilmek ise, bazı püf noktalara uygun hareket etmekle mümkün.

Bu noktada ise akla, doğal gaz tesisatı yaptırırken nelere dikkat edilmeli? sorusu geliyor. İşte, bilinmesi gereken önemli noktalardan bazıları:

Darbelere Karşı Sızdırmazlık ve Dayanım:
Boru bağlantıları yapılırken; plastik esaslı sızdırmazlık malzemeleri, keten ve sızdırmazlık macununun bağlantı elemanları ile birlikte amaca uygun kullanılması gerekmektedir. Bu itibarla, tüm sızdırmazlık kontrolleri eksiksiz yerine getirilmelidir. Olası bir sızdırma durumu yangın ve benzeri olumsuzluklarla sonuçlanabilir. 

Doğru Montaj:
Tesisatın montajını düzgün yapmak ve ayrıntılı bir biçimde döşemek hayati önem arz eder. Aksi takdirde en ufak bir hatanın sisteme zarar vermesi kaçınılmazdır.

Doğal Gaz Aboneliği:
Eğer önceden doğal gaz bağlatılmamış ise, servis kutusu koyulması veya doğal gaz hattının çekilmesi için dağıtım şirketinin abone merkezlerine başvurmanız gerekir. Bu şirketler, tüketici talepleri doğrultusunda dağıtım ağını binaya bağlar. 

Sabitleme ve Garanti Şartları:
Tesisat borularının tavana ve duvara sabitlenmesi gerekmektedir. Düşey borularda ise önceden belirlenmiş aralıklarla kelepçelerin kullanılması önemlidir. Yatak tesisat borularına gelince; buralarda da kelepçeler ve konsollar kullanılmalı, böylece sabitleme işlemi doğru bir şekilde yapılmalıdır. 

Boruların Paslanmaya ve Yangına Karşı Korunması:
Elektrik tesisatları ile doğal gaz tesisatları arasında minimum 15 santim mesafe olmalıdır. Bu tesisatların birbirine temas etmemesi için, söz konusu asgari mesafe ölçüsüne uymak oldukça önemlidir. Diğer taraftan, doğal gaz tesisatı yaptırırken nelere dikkat edilmeli? Sorusunun cevabında malzeme kullanımı önemli bir detay olarak öne çıkmaktadır. Bu kapsamda malzemelerin yanmaz nitelikler taşımasına özen göstermelidir. Yoksa her an istenmeyen kazalarla karşılaşmak muhtemeldir.
Bunun yanı sıra doğal gaz borularının paslanma (korozyon) direnci de göz önüne alınması gereken bir başka ayrıntıdır. Nem ile tesisat boruları birbirine temas etmeyecek biçimde tasarlanmalıdır.