Çiftçi Kayıt Sistemi'ne nasıl kayıt olunur? İşte Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru ve kayıt yenileme ekranı e-Devlet bilgileri...

Tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınması amacıyla oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru ve kayıt yenileme detayları çiftçiler tarafından araştırılıyor. Bitkisel üretim yapan ve bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı'nca verilen tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin ÇKS başvurularını yapmaları gerekiyor.

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ (ÇKS) BAŞVURU TARİHLERİ

2024 üretim yılı ÇKS başvuruları 1 Eylül Cuma günü başladı ve 2 Ocak 2024 günü mesai bitimine kadar devam edecek.

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Başvurusu ekranı e-Devlet!

Çiftçi Kayıt Sistemi Kayıt Yenileme Başvuru ekranı e-Devlet!

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ (ÇKS) BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Üreticiler ÇKS başvurularını arazilerinin bulunduğu yerdeki Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine giderek veya e-Devlet Kapısı üzerinden yapabiliyor. e-Devlet Kapısı'nda başvuru imkanından, geçmiş yıllarda ÇKS'ye kayıtlı olan ve arazi bilgilerinde değişiklik yapmayan üreticiler online olarak yararlanabiliyor. İlk defa ÇKS'ye kaydolacak veya geçmiş başvurusundaki arazi bilgilerinde değişiklik yapacak üreticilerin Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor. Başvuru işlemleri sırasında çiftçilerin nüfus cüzdanları, tapu belgeleri veya kira sözleşmeleri gibi belgelerin yanında bulunması zorunludur. e-Devlet sistemi üzerinden kayıt yaptıracak çiftçiler T.C kimlik numarası ve şifreleri ile sisteme giriş yapabilir.

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ (ÇKS) NEDİR?

Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanıdır. ÇKS, tarımsal desteklemelerin izlenebilir, denetlenebilir, raporlanabilir ve sorgulanabilirliğinin sağlanmasını; doğru ve sağlıklı değerlendirilmelerin yapılabilmesi için çiftçi bilgilerinin merkezi bir veri tabanında toplanmasını zorunlu kılan bir kayıt sistemidir.

Namaz vakitleri Muş Namaz vakitleri Muş

Aktif olarak tarımsal faaliyette bulunan çiftçilerin özlük bilgileri, faaliyetleri sırasında kullandıkları varlıklar (arazi, hayvan, girdi vs.), ürün deseni, ortalama verimlerin kayıt altında tutulduğu, tarımsal desteklemelerin uygulandığı, izlendiği, denetlendiği, tarım politikalarının oluşturulmasında yararlanılan bir sistemler bütünüdür.

Editör: Kasım Keklik