Polis ve görgü tanıkları, Dakka Üniversitesi kampüsünde yüzlerce "iş kotası" karşıtı protestocu ve iktidardaki Avami Birliği partisini destekleyen öğrencilerin saatlerce çatıştığını, taş attıklarını, sopalarla kavga ettiklerini ve demir çubuklarla birbirlerini dövdüklerini söyledi.

Görgü tanıkları, bazılarının elinde pala olduğunu, bazılarının da molotof kokteyli attığını söyledi.

Kota sistemi, yüz binlerce devlet işini kapsayan iyi maaşlı kamu hizmeti kadrolarının yarısından fazlasını, ülkenin 1971'deki Pakistan kurtuluş savaşındaki kahramanların çocukları da dahil olmak üzere belirli gruplara ayırıyor.

Polis müfettişi Masud Mia, "kadınlar da dahil olmak üzere yaklaşık 100 öğrencinin" yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını, yaralı sayısını daha da artabileceğini belirtti.

Öğrenciler bu ayın başlarında liyakate dayalı bir sistem talebiyle protesto gösterileri başlatmıştı.

Gürcistan'da AB yanlısı binlerce kişi Tiflis sokaklarında yürüdü Gürcistan'da AB yanlısı binlerce kişi Tiflis sokaklarında yürüdü

Bangladeş'in en yüksek mahkemesinin kota düzenlemesini askıya almasına rağmen, bu uygulamalar devam etti.

Kota karşıtı göstericiler, şiddetten iktidar partisi öğrencilerini sorumlu tuttu.

Kota karşıtı protestoların ulusal koordinatörü Nahid İslam, AFP'ye yaptığı açıklamada, "Barışçıl gruba sopalarla, taşlarla saldırdılar. Kadın protestocularımızı dövdüler. 30'u kadın olmak üzere en az 150 öğrenci yaralandı ve 20 öğrencinin durumu ciddi." dedi.

Eleştirmenler, sistemin Başbakan Şeyh Hasina'yı destekleyen hükümet yanlısı grupların çocuklarına fayda sağladığını söylüyor.

76 yaşındaki Hasina, Ocak ayında yapılan dördüncü genel seçimini, gerçek bir muhalefet partilerinin olmadığı bir seçimde kazandı ve seçimleri boykot eden siyasi rakiplerine karşı büyük bir baskı uygulandı. (İLKHA)

Kaynak: İLKHA