BİSMİLLAH
Bu aralar bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı eğitim müfredatını askıya alıp görüşlere açmış. Şüphesiz 'eğitim müfredatı' önemli bir konudur ve üzerinde çokça durulması lazımdır.
Ama ben ondan daha önemli bir müfredattan söz etmek istiyorum. O da Mümin ailenin müfredatıdır ki eğer bir ailenin kendi müfredatı yoksa okuldaki müfredat pek fazla bir fayda veremeyecektir. Yani ailenin, kendi çocuklarının geleceğini, dünya ve ahiretini kurtarma çabası için bir girişimi bir müfredatı olmalıdır.

Her şey önce ailede başlar, aile içinde bireylere yön verecek, onları geliştirecek hem dünyalarını mutlu ve verimli kılacak hem de ahiretlerini garantileyecek bir programları, bir müfredatları olmalıdır.
Bu müfredatın oluşmasını, yazılmasını MEB'den beklememek gerekir. Peki, bunu kim yazacak? Bunu kim oluşturacak? Aileye, bireylerine özellikle çocuklara kim sahip çıkacak? Evet, devlete ve eğitim kurumlarına büyük iş düşüyor ama bunu hakkıyla yerine getireceklerinden şüpheliyim.

Ama ebeveynlerin kendi ailelerine sahip çıkmaları adına kendilerine büyük bir iş düşüyor ve kendi aileleri için Kur'an ve sünnetten çıkaracakları bir müfredatları olmalıdır.
Şunu unutmamak lazımdır ki çevremizde ailemizin tüm bireylerini yutacak, darmadağın edecek, pusuda bekleyen kurtlar, kötü niyetli insan veya yapılar beklemektedir. Bundan dolayı ailemizi, çocuklarımızı korumaya almamız ve İslamî bir müfredat oluşturmamız gerekmektedir.

Edindiğim izlenimler ve bana yakınlarımdan gelen şikayetler şunu gösteriyor: Aile reisi yani baba eve girdiğinde selam vermeyip somurttuğunu, işteki sorunları, stresi eve ve çocuklara yansıttığını, evde otururken akıllı telefonu elinden düşürmediğini veya televizyona dalıp zaping yaptığını, çok hızlı bir namaz kıldığını, eş ve çocuklardan bihaber olduğunu…
Ailemiz için yapmamız gereken veya mümin aileyi oluşturmak için yapılması lazım gelen birkaç mevzuyu hatırlatmak isterim.

1. Aile bireyleri günlük Kur'an okumalı, Kuran bilmeyen bireylere ders verilmelidir. Günde en az bir hizb Kur'an meali ile birlikte okunmalıdır.

2. Namazlara dikkat etmeli ve birlikte cemaatle kılmalıdırlar. Özelikle sabah namazını, ki aile bireyleri beraberdirler, cemaatle kılmalıdırlar.

3. Tüm aile bireyleri günde en az yarım saat kitap okumalı ve okuyacakları kitapları aile reisi belirlemelidir.

4. Aile reisi günlük tüm bireylerden haberdar olup hem kendisini hem aile fertlerini hesaba çekmeli ve kontrol etmelidir.

5. Haftalık aile içi bir toplantı ve kültürel bir dersleri olmalıdır. Bu toplantılarında tüm bireylerin okul veya işte yaptıkları, çocukların kimlerle arkadaşlık yaptıkları, okudukları kitapları ve benzeri tüm bilgileri öğrenmelidir. Ayrıca ailede eksik görülen başta siyer olmak özere ilmihal ve diğer İslamî bilgileri sırasıyla işlemelidirler.

Son olarak şunu söylemek lazımdır ki 'Balık baştan kokar' eğer aile reisi kendisini bir mümin olarak görüyorsa kendisine bir mümin aile müfredatı oluşturması gerekir. Aksi halde 'Çocuklarımı kontrol edemiyorum, beni dinlemiyorlar, devir değişmiş veya ortam çok bozulmuş.' gibi mazeretlere sığınması boşunadır.

Bana bu tür şikayetleri getiren mümin kardeşlerime, 'Senin aile programın nedir?' diye soruyorum. Program yok, şikayet çok! Bu olmaz. Hemen bir program oluşturalım ve uygulayalım. Sonra Rabbimize sığınıp korumasını dileyelim.

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığının hazırlayacağı eğitim müfredatının mümin aileye zıtlık içermemesini dilerim. Vesselam