Cumhurbaşkanlığı tarafından Van'da öğle namazının ardından aşure ikram edildi.

Van'da Muharrem ayı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı tarafından 2 bin kişiye aşure ikram edildi.

Van Hazreti Ömer Camii önünde saat 13.00'da başlayan aşure ikramına halk yoğun ilgi gösterdi. Kazanlarla taşınan aşureler yaklaşık olarak 2 bin kişiye dağıtıldı.

Aşure dağıtımı öncesi konuşan Vali Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Kerbela olayının bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak şöyle konuştu:

'Evvela bizleri huzur içeresinde sağlık ve afiyet içerisinde, birlik beraberlik ve kardeşlik içeresinde yeni bir Muharrem ayına ulaştıran yüce Mevla'mıza hamdu senalar olsun, yine onu alemlere rahmet olarak gönderdiği, sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed efendimize selatu selam olsun, bütün İslam alemimin muharrem ayı mübarek olsun.'

Zorluoğlu, Hicri 61. yılda Kerbela'da Hazreti Hüseyin efendimize ve Peygamber efendimize yapılan ve reva görülen bu olayı asla kabul etmiyoruz dedi.

Zorluoğlu, 'Üzüntüsünü aradan geçen asırlara rağmen yüreğimizin derinliklerinde hissediyoruz. Bir daha İslam aleminde hatta insanlık aleminde bu tür çok üzücü hadiselerin yaşanmaması içinde bir ders olarak değerlendiriyoruz. Bugün Muharrem Ayı vesilesiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın sizlere, Van halkına en kalbi muhabbetleriyle Aşure ikramını gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımızın sizlere selamlarını, iyi niyet dileklerini iletiyoruz. Sayın müftümüz namaz öncesinde Muharrem ayıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Muharrem ayınız mübarek olsun. Afiyet olsun.' şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Mustafa Rumeli, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal, Vali yardımcıları, İlçe kaymakam ve belediye başkanları, kurum amirleri ve STK temsilcilerinin katılımıyla aşure dağıtıldı.

Aşure dağıtımı İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu dua sonrası sona erdi. (Yunus Tuğrul-İLKHA)