2017 yılında dünya genelinde her beş saniyede bir çocuğun tedavi edilebilir hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Dünya Bankası, 2017 yılında dünya genelinde her beş saniyede bir çocuğun tedavi edilebilir hastalıklar ve diğer komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Raporda, yaklaşık 5,4 milyon çocuğun ölümünün hayatlarının ilk beş yılında meydana geldiği, 15 yaş altı yaklaşık 6,3 milyon çocuğun birçoğunun ise önlenebilir nedenler ya da hastalıklar yüzünden öldüğü belirtildi.

Önlenebilir çocuk ölümlerine neden olan hastalıklar arasında zatürre, sıtma ve ishal ön sıralarda yer alırken, bazı çocukların doğduğu çevre, içinde bulundukları toplumdaki çatışma ve şiddet olayları da ölümlerin yaşanmasında diğer etkili faktörler oldu.

Özellikle Sahra Çölü'nün altındaki Afrika ülkelerinde ve Güney Asya'da yeni doğan bebeklerin yaşama ihtimallerinin diğer zengin ülkelerdekilere nazaran 9 kat daha az olduğu açıklandı. (İLKHA)