Dünya'daki kadın intiharlarının yaklaşık yüzde 40'ının, Hindistan'da gerçekleştiği açıklandı.

İngiliz tıp dergisi Lancet'in araştırmasına göre dünyada intihar eden yaklaşık her 5 kadından 2'sinin Hintli kadınlar olduğu ifade edildi. Araştırmada Hindistan'daki intihar oranlarının endişe verici boyutlarda olduğu belirtildi.

Çalışmaya göre, intihar eden Hintli kadınların yüzde 71,2'si 15 ila 39 yaş grubunda. Bunların büyük bir kısmı ise evli kadınlar.

Yapılan çalışmada, görücü usulü ve erken yaşta evlilik, genç yaşta anne olmak, aile içi şiddet ve ekonomik bağımlılık gibi nedenler intihara gerekçe olarak gösterilse de kadınların tam olarak neden bu kadar çok intihar ettiklerini belirleyecek yeterli bir araştırmanın olmadığı belirtiliyor.

Çalışmada ayrıca, Hindistan'ın çeşitli eyaletleri arasında büyük farklar bulundu. En yüksek intihar oranları, ülkenin güneyindeki Tamil Nadu ve Karnataka eyaletlerinde.

1990'lı yıllarda kadın intiharlarında en büyük oranlar Çin'deydi ancak 2016 itibariyle intiharlar yüzde 70 azaldı. Bunun büyük ölçüde, Çin'in kırsal kesimlerindeki kadın intiharlarının hızla azalmasından kaynaklandığı belirtiliyor. (İLKHA)