Haber Merkezi
HÜDA PAR Van İl Başkanlığından bir heyet, Van'ın Beşyol mevkiinde bulunan esnafları ziyaret etti.
HÜDA PAR Van İl Başkan yardımcısı Faruk Tasan ve beraberindeki heyet Van Beşyol esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
Esnaflarla sohbet eden Tasan, son dönemde artan zamların esnafı çok ciddi anlamda olumsuz etkilediğini dile getirerek, ''bugün Van esnafımızı dinledik. Ciddi sorun ve sıkıntılarla karşı karşıyadırlar. Enflasyonun yükselmesi esnafı tedirgin ediyor. Taksici esnaflarımızı dinledik. Akaryakıta getirilen zamlar en çok onları etkilemektedir. Akaryakıt fiyatına göre zam yaptıklarında müşteri kaybeder, yapmadığında ise kendileri zarara girer. Akaryakıt zammı yanında birde korsan taksicilikle başları derttedirler. İran'dan Van'a gelip korsan taksicilik yapan taksicilerin olduğunu söylediler. İlgili kurumların bu duruma müdahale etmesi lazım.'' Dedi.
Kuyumcu esnafını ziyaret eden Tasan, ''hem esnaf hem halk altın fiyatlarının yükselişinden rahatsızdır. Kriz bahanesiyle fırsatçılık yapan hangi kurum ve kuruluş olursa olsun denetlenmeli ve gereken işlem ne ise yapılmalı. Zaten her kuruluşun kendi kafasına göre ürünlere zam yapması gösteriyor ki ciddi bir denetleme zaafı var.'' şeklinde konuştu.