İçişleri Bakanlığı, PKK'ye yönelik yapılan operasyonlarda gri listede bulunan bir PKK'linin öldürüldüğünü ve PKK'nin bölge yöneticilerinden birinin ise sağ olarak yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı PKK'ye yönelik devam eden operasyonlarda biri gri listede yer alan 6 PKK'li öldürüldüğünü ve biri bölge yöneticisi olan 2 PKK'linin de sağ olarak yakalandığını açıkladı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Bingöl'de 2, Ağrı'da 2, Tunceli'de 2 olmak üzere toplam 6 PKK'linin öldürüldüğü belirtildi. Açıklamanın devamında, Bingöl'de etkisiz hale getirilen iki PKK'linin birinin sözde Farhan Gücü sorumlusu gri listede bulunan Poyraz Agit kod adlı Mehmet Şirin Özen olduğu ifade edildi.

PKK'nin bölge yöneticilerinden biri sağ olarak yakalandı

Açıklamada ayrıca Kuzey Irak'tan Şenoba bölgesine gelen 2 PKK'linin, Şırnak-Uludere ilçesinde silahları ile birlikte sağ olarak yakalandığı belirtildi. Yakalanan PKK'lilerden birinin sözde Kel Mehmet Cephesi üçlü yürütme üyesi Mazlum Goyi kod adlı Mazlum Kaçan olduğu, diğerinin ise Kahraman kod adlı Lezgin Yarar olduğu kaydedildi. PKK'lilerle birlikte 1 adet dragunov (kanas) marka silah, 1 adet m16 p.tf. ve 1 adet telsiz ele geçirildiği belirtildi.

Öte yandan TSK, Irak Kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesine 26 Ağustos 2018 tarihinde düzenlenen hava harekatı neticesinde 3 PKK'linin öldürüldüğünü açıkladı. (İLKHA)