Van İpekyolu Belediyesi'nin vatandaşların yaz aylarını daha verimli, daha keyifli geçirmeleri amacıyla düzenlediği yaz kursları değişik merkezlerde, çeşitli branşlardaki yoğun katılımlarla devam ediyor.

İpekyolu belediyesi bünyesinde bulunan ve Kadınlar tarafından en çok tercih edilen Maya Kadın Yaşam Merkezi ise gerek çeşitlilik gerekse nitelik açısından birçok kursa ev sahipliği yaparak dikkatleri üzerine çekiyor. Merkezde trikotaj, el sanatları, kadın giysileri, dikiş-nakış, çocuk gelişimi branşlarında toplamda 200 kişiye, kurs veriliyor.

Maya Kadın Yaşam Merkezi'nde İran'lı eğitmenler tarafından verilen kroşe örgü, taş traşı ve takı tasarımı kursları da vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Kadın vatandaşların bir diğer ilgi gösterdiği branş ise toplamda 150 kursiyere hizmet veren Bostaniçi Erek Mesleki Kız Teknik Lisesi'ndeki aşçılık kursları. Gerek günlük hayatlarında gerekse meslek edinme anlamında aşçılığın tüm detaylarının öğretildiği kursların haftada 5 gün 8 saat olarak kursiyerlerle buluşuyor.

Bostaniçi Erek Mesleki Kız Teknik Lisesi'nde verilen ve yoğun ilgi gören bir diğer kursta da Kuaförlük. Uzman eğitmenler tarafından verilen kurs, kadın vatandaşların yine hem günlük hayatlarında hem de meslek edinme anlamında faydalı olacak bilgi ve becerileri öğretmeyi hedefliyor.

İpekyolu Belediyesi'nin toplamda 3.000 katılımın olduğu yaz kursları, vatandaşların kültürel ve sosyal gelişimine katkı sağlamanın yanı sıra kadınların da sosyalleşmelerini, günlük hayatlarında faydalanabilecekleri bilgi ve birikime sahip olmalarını hedefleyerek tüm hızıyla yaz sonuna kadar aynı yoğunluk ve çeşitlilikle devam edecektir. (haber merkezi)