Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim-Der, Afrika'nın Benin ülkesinde yüzlerce yetime bayram öncesi giyim yardımında bulundu.

Dünyanın birçok ülkesinde yetim giydirme programları düzenleyen Avrupa Yetim-Der, Batı Afrika'da bulunan Benin ülkesinin Djougou şehrinde yüzlerce yetim çocuğa bayram öncesi giyim yardımında bulundu.

Yapılan bağışlar neticesinde yıl boyu yardım faaliyetlerini sürdüren Avrupa Yetim-Der, Ebu Duheyl Yetim Eğitim Merkezinde bulunan yetimleri giyindirdi.

Yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Avrupa Yetim-Der Afrika Temsilcisi Bilal Erkuş, hayırseverlerin katkılarıyla toplanan bağışlarla Benin'de yaşayan yetim ve öksüzlere yönelik giyim yardımında bulunduklarını söyledi.

Erkuş, '2018 Kurban Organizasyonu kapsamında Afrika ülkesi olan Benin'in Djougou şehrinde bulunan Ebu Duheyl Yetim Eğitim Merkezinde bağışçılarımızın destekleriyle yetimlerimiz ile birlikte bayram heyecanı yaşadık. İlk defa bayramlık hediyesi alan yetimler çok sevindiler ve çok dua ettiler. Avrupa Yetim-Der olarak Benin'de inşallah yetimler için çalışmalarımızı dönemsel değil daimi olarak yapacağız. Kurban vesilesi ile ihtiyaçları tespit edip inşallah tüm gayretimizle yetimlerin daha güzel ve sağlıklı imkanlara kavuşması için çalışacağız. Yüzlerce yetim kardeşimize bayramlık giydirdik, sevinçlerine ortak, dualarına dahil olduk. Benin'deki yetim kardeşlerimiz adına bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz.' dedi.

Yaklaşık olarak 180 yetimin himaye edildiği Ebu Duheyl Yetim Eğitim Merkezi Müdürü Osman Suyuti, 'Çocukların en temel ihtiyacı olan barınma imkanları ve yatakhane olmadığından yetimlerimiz çok zor ve kötü şartlarda kalıyorlar. Acil olarak bir yatakhaneye ihtiyacımız var. Ne olur bu yetimlere el uzatın.' ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik – İLKHA)