Yunus Tuğrul/Vanolay
İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmeyle birlikte, Van'ın İpekyolu ilçesinde başlatılan Butik Sokak çalışmalarına yenisi eklendi.
İpekyolu Belediyesi tarafından yeniden dizayn edilen Kahvaltıcılar Sokağı açılış töreniyle hizmete açıldı. Gerçekleştirilen törende konuşan Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van Kahvaltısının ülke sınırlarını aşan bir üne sahip olduğunu ve Van'ın 10 yıla yakın bir süredir gerçek bir belediyecilik hizmetinin almadığını söyledi.
Kahvaltının Van için önemli bir değer olduğuna değinen Zorluoğlu şunları söyledi:
'Dışarıdan Van'ımızı ziyaret eden gerek yerli gerekse de yabancı misafirlerimizin akıllarında olan ilk şey Van Kahvaltısıdır. Güzel bir mekanda Van'ın gerçek kahvaltısını tatmak istiyorlar. Bu anlamda Kahvaltıcılar Sokağımız bugüne kadar önemli bir işlev gördü. Fakat zaman içerisinde yenilenmeye ihtiyaç duydu.'
İpekyolu Belediyesi'nin sokakta güzel bir çalışma yaptığını aktaran Zorluoğlu, sokağın açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti. Zorluoğlu, 'Kahvaltıcılar Sokağının yanı sıra bugün Ordu Caddesi'nin de açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu caddemizde zamanla eskimiz ve terk edilmiş görüntüsü olan bir caddeydi. Belediyemiz tarafından yapılan güzel çalışmayla Ordu Caddesi şehrimize değer katacak bir hale geldi. Büyükşehir Belediyemizin büyük ölçekte takip ettiği ve tamamlanmasını arzu ettiğimiz Kent Meydanı tamamlandığında burayla bir bütünlük arz edecek ve şehrin merkezi vatandaşımızın, dışarıdan ve içeriden gelecek olan insanların arzu ettiği bir noktaya gelecek.' dedi.
Önceki dönemde kentte belediyecilik adına çalışmanın yapılmadığına işaret eden Zorluoğlu şöyle konuştu: 'Bu şehir uzun zamandır belediye hizmetleri anlamında çok geri kalmış bir şehirdir. Bunu bir kez daha ifade etmek isterim ki. Bu şehir 10 yıl boyunca gerçek anlamda bir belediye hizmeti almamıştır. Biz belediye devir aldığımız andan itibaren, yoğun bir şekilde hasret kalınan ve beklenen belediye hizmetlerini Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin, bölge ve il milletvekillerimizin destekleriyle ve kentteki STK ile meslek kuruluşlarıyla sağladığımız diyalog ortamı sayesinde, belediye hizmetlerini bir bir uygulamaya koyduk ve koymaya devam edeceğiz.'
Burada konuşan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk'te, 2 yıllık süreçte yaptıkları çalışmaların 10 yıllık çalışmalara bedel olduğunu söyledi. Öztürk, 'İpekyolu Belediyesi olarak altyapı, üst yapı çalışması, park, yeşil alan, engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar, sosyal ve kültürel anlamdaki çalışmalarla İpekyolu ve Van'da ilkleri gerçekleştirdik. Bugün de burada geçen sene başlatmış olduğumuz butik sokak çalışmaları kapsamında Şemsiyeli Sokak, Kuş Kafesi Sokağı, Kültür Sokak gibi sokak çalışmalarımızı hızlı bir şekilde tamamladık. Butik sokaklar ile hem vatandaşımızın hem de esnafımızın ciddi takdirini topladık.' ifadelerini kullandı.
2018 yılında butik sokak çalışmalarının devam edeceğine işaret eden Öztürk şunları söyledi: 'Kahvaltıcılar Sokağımızın ardından tüm herkesin beklediği, spor ağırlıklı Taraftar Butik Sokağı, Ercişli Emrah Sokağı, ayrıca çocuklarımıza özgü Butik Çocuk Sokaklarımızı eylül ayı sonunda tamamlayarak hizmete açacağız.' Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılan sokakta, Van Kahvaltısı yapıldı. Ardından hizmete açılan Ordu Caddesini gezen Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler vatandaşla sohbet etti.
Programa; İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, kurum kuruluş müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.