Yetimler Vakfı, 'Adak-Akika Projesi' kapsamında Ugandalı Müslüman halka ve öğrencilere dağıtılmak üzere büyükbaş hayvan kestirdi.

Yetimler Vakfı'nın, Uganda'daki yardım faaliyetleri sürüyor. 'Adak-Akika Projesi' kapsamında Ugandalı Müslüman halka ve öğrencilere dağıtılmak üzere büyükbaş hayvan kestiren Yetimler Vakfı, mazlum ve fakir Müslümanların yüzünü güldürdü.

Uganda'da yaptığı hayır çalışmalarına devam eden Yetimler Vakfı, Başkent Kampala'da bulunan Kamuli Müslüman Okulundaki öğrenciler ile ihtiyaç sahibi fakir Müslüman halka kırmızı et yardımında bulundu.

Hayırseverlerin isimleri okunduktan sonra hayvanlar tekbir ve salavatlar eşliğinde kesildi.

Kurban etleri eğitim gören fakir öğrencilere ve daha önceden tespit edilen yüzlerce fakir aileye dağıtıldı.

Kendilerine kırmızı et dağıtılan Müslümanlar, Yetimler Vakfı ve hayırseverlere dualar ettiler.

Yaptıkları yardım çalışmaları hakkında konuşan Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, Uganda'da eğitim gören yüzlerce Müslüman öğrenci ile fakir ve muhtaç ailelerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek, bu insanlara gelen yardım olmazsa neredeyse hiç kırmızı et yiyemeyeceklerini söyledi.

'Sadece birkaç günlük kırmızı et ihtiyaçları giderildi'

Öğrencilerin hemen hemen her gün mısır unundan yapılan lapa tarzı bir yemeği yediğini belirten Karavil, Müslüman halkın çok kötü şartlarda ve kıt imkanlarla hayatlarını sürdürdüklerini söyledi.

Karavil, 'Kampala'da bulunan Kamuli Müslüman Okulunda yaklaşık 830 öğrenci var. Başkentte eğitim veren, Müslümanların ender okullarından sadece birisi burası. Kurbanlarımızı öğrenciler için kestik. Allah'u Teala hayırseverlerden razı olsun. Okulun dışında ayrıca, bazı fakirlere hayırseverlerin göndermiş olduğu akika ve adaklarımızı da yine burada kestik. Gelen bu tür yardımlarla olmazsa neredeyse hiç kırmızı et yiyemeyecekler. Çok kötü şartlarda ve kıt imkanlarla eğitimlerini devam ettirmeye çalışıyorlar. Yemek olarak da hemen her gün mısır unundan yapılan lapa tarzı bir yemek yiyorlar. Bu vesileyle hayırseverler birkaç gün de olsa buradaki fakir ve öğrencilerin kırmızı et ihtiyacını gidermiş olduk.' ifadelerini kullandı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)