Van'ın İpekyolu ilçesinde düzenlene operasyonla öldürülen 2 PKK'linin, 2 sivilin ve 2 güvenlik korucusunun hayatını kaybettiği saldırının faili olduğu belirtildi.

Van'ın İpekyolu ilçesinde dün düzenlenen operasyonda öldürülen PKK'lilerin, yapılan kriminal incelemeler sonucunda 2 sivilin ve 2 güvenlik korucusunun hayatını kaybettiği saldırının faili olduğu belirtildi.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, öldürülen ve kimlik bilgileri tespit edilerek, Serhildan-Erdal kod isimli Bilal Şimşek ve Numan-Rubar kod isimli Metin Ünalmış oldukları belirlenen PKK'lilerin, operasyonun yapıldığı alanda, üzerlerinde ve yanlarında ele geçirilen silah, şarjör ve polise açtıkları ateşten geriye kalan boş kovanlar, önce Van Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğünde, ardından da Erzurum Kriminal Polis Laboratuvarında detaylı analize tabi tutulduğu belirtildi.

Açıklamada, 'Yapılan kapsamlı inceleme sonucunda; Serhildan-Erdal kod isimli Bilal Şimşek isimli örgüt mensubunun yanında ele geçirilen KGU 545 ibareli Glock marka silahın, 20 Mart 2017 tarihinde Hacıbekir Mahallesi Karlıova Sokak Devrim Market önünde Ömer Altay isimli vatandaşımızın, 28 Temmuz 2017 tarihinde Karşıyaka Mahallesi Karlıova 1. Sokak üzerinde Taner Özgel isimli vatandaşımızın, 13 Mart 2018 tarihinde Şabaniye Mahallesi Melen 2. Sokak'taki evinin önünde Metin Ertaş isimli güvenlik korucumuzun ve son olarak 16 Mart 2018 tarihinde Hacıbekir Mahallesi Veysel Karani Sokak'taki bir market içerisinde Fuat Kılağus isimli güvenlik korucumuzun şehit edilmesi olaylarında kullanılan silah olduğu tespit edildi.' denildi.

Öte yandan çatışmanın yaşandığı alanda gün boyu detaylı arama faaliyeti gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada aramalarda, 2 Glock marka silah, bu silahlara ait 4 şarjör ve 52 dolu fişek ile 7 boş kovan, öldürülen PKK'lilerin üzerinde ise el yazması örgütsel doküman ve 3 bin 750 TL para ele geçirildiği kaydedildi. (İLKHA)