Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından siyonist terör çetesi tarafından günlerce alıkonan Ebru Özkan, Türkiye'ye döndü.

Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran'da Türkiye'ye dönmek için geldiği Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda alıkonan Ebru Özkan, Siyonist terör çetesi tarafından şartlı tahliye edildikten sonra Türkiye'ye döndü.

Özkan, dün saat 21.45 uçağı ile saat 00.05'te Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Saat 00.30 sıralarında havalimanına gelen Özkan'ı, ailesinin yanı sıra Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, HÜDA PAR İstanbul Kadın Kolları İl Başkanı Münevver Aktaş ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

Bir ay süren ayrılığın ardından ailesine ve yakınlarına kavuşan Özkan, havalimanının VİP bölümünde yakınlarıyla kucaklaştığı sırada gözyaşlarına hakim olmadı.

Özkan'ın gelişi sırasında vatandaşların tekbir çektiği gözlendi.

Havalimanında, alıkonulma süresinde yaşadıklarına ilişkin açıklamalarda bulunan Özkan, 'Herkese sonsuz teşekkürler. Çok şükür, bitti. Vatanımdayım, huzurluyum. Böyle değerli bir günde gelmiş olmak da bana ayrı bir mutluluk veriyor. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Büyükelçiliğimiz sürekli olarak davayı takip ediyordu. Bana sürekli haberler geliyordu. Türkiye'den gelen destekler bana sürekli olarak bildiriliyordu. Açıkçası çok şaşkındım. Yani bu kadar yayıldığını ve davaya bu kadar destek verildiğini bilmiyordum. Bu anlamda da Türk halkına ve Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sonsuz teşekkür ediyorum. Çok fazla ilgilendiler, alakadar oldular.' dedi.

Ebru Özkan, 3 günlük Kudüs ziyaretinin sonunda 11 Haziran'da İstanbul'a dönüşü öncesinde havalimanında siyonistler tarafından alıkonulmuştu. (Emrah Deniz, Nizamettin Aşkın - İLKHA)