Van'da '15 Temmuz Milli Birlik Günü' kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu,' Davaların büyük bir bölümü bu yılsonuna kadar tamamlanacak. Bunun bitmesiyle birlikte FETÖ Terör Örgütü mensubu teröristler ülkemiz ve milletimize yaptıkları ihanetin bedelini ömürlerini dört duvar arasında geçirerek, ödeyecekler'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi ikinci yılında '15 Temmuz Milli Birlik Günü' anma program kapsamında Van'da etkinlikler düzenlendi.

Kurtuluş Parkında başlayan ve 600 meşaleli sporcunun katılığı yürüyüş, Yeni Kent Meydanı Etkinlik alanında tamamlandı. Ellerinde Türk bayrağı ve şehit Ömer Halisdemir dövizleriyle alana gelen vatandaşlar burada şehitler için dua okudu.

Anma programında bir konuşma yapana darbe girişiminin Van Gazi Abdullah Ergün, Türkiye'nin en uzun ve kara gecesinde yaşananları anlattı.

Ergün'ün konuşmasının ardından 15 Temmuz kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Vatandaşlar alanda alana canlı bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını izledi.

Mehteren gösterisi sonrası konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi şehitlerini andı.

Zorluoğlu, '15 Temmuz alçak darbe girişimini gerçekleştirenler ve onların fikir babaları uzun yıllar boyunca bugüne hazırlandılar. Çok ince ve sinsi hesaplar yaptılar. Ama en önemli hesabı unuttular. Bu da yüce Allah'ın hesabıydı. Bu gerici, faşist darbe girişimi yüce Allah'ın, milletimizin feraseti, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin dirayetli duruşuyla bertaraf edildi.' dedi.

251 vatandaşı şehit eden ve binlerce insanı yaralayan FETÖ mensuplarını hesap verdiğini söyleyen Zorluoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Davaların büyük bir bölümü bu yılsonuna kadar tamamlanacak. Bunun bitmesiyle birlikte FETÖ Terör Örgütü mensubu teröristler ülkemiz ve milletimize yaptıkları ihanetin bedelini ömürlerini dört duvar arasında geçirerek, ödeyecekler. Mağduriyet algısı oluşturmaya çalışanlara dikkat edelim. Şüphesiz bu süreçte mağduriyetler olmuş olabilir. Ancak devletimiz oluşturduğu yeni mekanizmalarla bu mağduriyetleri gidermektedir.'

Zorluoğlu, 'Şunu net bir şekilde ifade edeyim. Hain FETÖ Terör Örgütü tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılana kadar, tüm yapı çözülüp, bu işin önünde, arkasında kim varsa bulunup hepsi hak ettiği cezayı alana kadar bu mücadeleye devam edeceğiz.' diye konuştu.

Zorluoğlu'nun konuşmasının ardından İstanbul'dan gelen 15 Temmuz gazileri, vatandaşı selamladı.

Programa; İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Başsavcı İbrahim Keskin, İl Jandarma Komutan Korgeneral Yavuz Özfidan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, ilçe kaymakam ve belediye başkan vekilleri, belediye başkanları, kamu kurum kuruluş müdürleri ve STK temsilcileri katıldı. Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyeleri alanda kurdukları stantlarda vatandaşa ayran aşı, çay, simit ve helva ikramında etti. Yunus Tuğrul/Vanolay