Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapıldı.

15 Temmuz'un, Türkiye darbeler tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunun belirtildiği açıklamada, o gün gerçekleştirilmek istenen darbe ile bir milletin bugün ve yarınının topyekûn hedef alındığı vurgulandı.

Açıklamada, 'Başta sömürgeci ABD olmak üzere Batılı emperyalist güçlerin, içerdeki kuklaları/iş birlikçileri olan FETÖ eliyle icra ettikleri darbe girişimi, Türkiye'de yaşayan Müslümanların öncülüğünde gösterilen direnişle, hamdolsun akamete uğratıldı. 15 Temmuz günü, planların üstünde bir planın olduğu ve bu ilahi hesabın tüm projeleri galebe ettiğinin izhar olduğu gündür. Dolayısıyla bu gerçekliğin farkında olarak, o gece yaşananları unutmadan gelecek inşa edilmelidir. Bu şuurla hareket edildiğinde 250 şehidin ruhu da şad olacaktır.' denildi.

'15 Temmuz bir milat olmalıdır'

15 Temmuz'un, imandan beslenen cesaretin önünde tankın, topun ve jetlerden atılan füzelerin kar etmediğinin ispatlandığı gün olduğunun kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'O gece yaşananların unutulmaması, canhıraş fedakarlıkların israf edilmemesi gerektiğini yinelemekte fayda vardır. O gece yaşananları unutmamak, başta sömürgeci ABD olmak üzere emperyalist güçlere karşı atılacak güçlü adımlarladır. Fiili, ekonomik, kültürel sömürüye karşı durmaktır. Artık halka rağmen bu güçlerle ittifak arayışlarında olmak, ticari ve politik ilişkileri geliştirme çabası içerisine girmek züldür, haksızlıktır. Şehitlerin mirasına, akıttığı kana sahip çıkmak bunu gerektirir. Bu, özellikle ülkeyi idare edenler için ila nihaye bir mükellefiyettir. 15 Temmuz bir milat olmalıdır. Bugünden sonra yapılacaklar, bütün farklılıklarıyla bir milletin gösterdiği destansı direniş üzerine bina edilmelidir. Halkın inancıyla, kültürüyle ve değerleri ile barışık yeni bir sistem inşa edilmelidir. Buna öncelikle, darbecilerin yıllar boyu mağdur ettiği kişi ve kesimlerin haklarını iade etmekle başlanmalıdır. Kamuoyunun beklentisi de bu yöndedir.'

'Zulme dur demek için bugün de yarın da sesimizi en gür şekilde yükselteceğiz'

Kirli devlet hafızasının temizlenerek, adalet temelli bir sistem inşa edilmesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, 'Bir diğer önemli konu da darbecilerin oluşturduğu kirli devlet hafızasıdır. Bu hafıza temizlenmeden 'adalet' temelli bir sistem inşa edilemeyecektir. Dün bu hafıza ile binlerce insan mağdur edildiği gibi bundan sonra da insanlar mağdur edilecektir ki son iki yılda işletilen güvenlik soruşturmalarının neticeleri buna örnektir. Mustazaflar Cemiyeti olarak, darbe girişiminin ilk açığa çıktığı andan itibaren meydanlara koşarak bu darbeye karşı çıktık. Bu girişimin hedefine ulaşması halinde milletin ne gibi zulümlere duçar olacağı malumdu. Zulme dur demek için dün sesimizi yükselttiğimiz gibi, bugün de yarın da sesimizi en gür şekilde yükselteceğiz. Direnişinin yıl dönümünde şehit olanlara bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu münasebetle 15 Temmuz ve benzeri darbelerin bir daha yaşanmaması için iktidarı gerekli yasal düzenlemeleri yapmaya davet ediyor, darbelerin mağdur ettiği kesimlerin haklarına kavuşmalarını ümit ediyoruz.' şeklinde belirtildi. (İLKHA)