Yunus Tuğrul/Vanolay

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal Liselere Giriş Sınavında (LGS) Türkiye birincileri arasına giren Selin Can'ı tebrik etti.

Van YYÜ Rektörü Battal, LGS ikinci dönem sınavında bütün soruları doğru yanıtlayarak 485,95 puanla Türkiye birincileri arasına giren Selin Can isimli öğrenciyi, okul yönetimini ve ailesini makamında kabul etti.

Açıklamalarda bulunan Van YYÜ Rektörü Battal, Zeve İlk ve Orta Okulu öğrencilerinin her yıl bir başarıya imza attığını belirtti. Rektör Battal, 'Zeve okulumuz İlk açıldığı günden beri hemen hemen her sınavda Van'da ilk sıralarda yer alıyor. Bu yıl itibarıyla kızımız birinci oldu, kendisini tebrik ediyorum,485,95 puanla birinci oldu. Bu başarıda hem ailenin, hem okul müdürünün hem de öğretmenlerin çok büyük katkısı var. Ben bu anlamda bu başarıda katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Tabi burada en büyük başarı ise kızımızın başarısıdır' dedi.

Yaklaşık 7 yıldır Zeve İlk ve Ortaokulunda eğitim verdiğini hatırlatan Zeve Okul Müdürü Nihat Avcı ise, üniversitenin desteğiyle çok güzel başarılara imza attıklarını belirterek, 'Çok güzel başarılar elde ettik. Bugün de bunu yaşıyoruz ve öğrencimiz Van'da çok güzel bir derce elde etti. Öğrencimiz Türkiye'deki bütün okulları tercih edebilir ama ailesi burada olduğu için tercihi Van olacak. Bu vesileyle öğrencimizi tebrik ederim' diye konuştu.

Bir başarı elde etmek için düzenli çalışması gerektiğini tavsiye eden LGS birincilerinden Selin Can isimli öğrenci ise, 'İyi başarı için sosyal medya ve arkadaş ortamlarını biraz kısıtlamak gerekiyor. Bu dönemde biraz yoruluyor ve yıpranıyoruz ama hem öğretmenlerimizin ve ailemizin katkısıyla bu dönemleri de atlatıyoruz. Hedefim ileride bu çalışmalarımla kardiyolog olmak istiyorum. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde okumak istiyorum. Lise için hedefim Van'da kalmak. Bu yüzden İpekyolu İMKB Fen Lisesi'nde okuyacağım. Tabi liseyi bir hedef olarak görmüyorum. Asıl hedefim üniversite için ve geleceğim için çalışmak' şeklinde konuştu.

Van YYÜ üniversitesinde ortaokul öğrencisi Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ikinci dönem sınavında soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasına girdi.

Van yüzüncü yıl üniversitesi (YYÜ)ye bağlı zeve ilkokul ve ortaokul öğrencisi olan Selin Can Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YSG) ikinci dönem sınavında soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasına girdi.