Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ)ekipleri Ramazan Bayramı boyunca halkın rahat bir bayram geçirmesi için 24 saat aralıksız mesai yaptı.

VASKİ ekipleri, tüm ilçelerde hazır bekleyerek oluşacak ani arıza ve şikayetlere anında müdahale ederek bayram boyunca mesai yaptı.

Van Çatak karayolunda meydana gelen su arızası için harekete geçen ekipler, Güney Şube Müdürü Tevfik Ergenç koordinatörlüğünde yoğun çaba göstererek arızayı kısa zamanda gidermeyi başardı.

Ayrıca Gevaş ilçesinde yapımı devam eden ek isale hattı yapımı çalışmaları da bayramda ara verilmeden devam edildi.

VASKİ İşletmeler Daire Başkanı Bahattin Önder, çalışan ekipleri ziyaret ederek çalışmaları denetledi. Kendisine çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Güney Şube Müdürü Tevfik Ergenç ile ilçede devam eden diğer çalışmalarla ilgili bilgiler da alan Öner, ekiplere başarı dileklerini iletti.

Gürpınar ana su kaynağı Bejingir'de oluşan bir motor arızasını gideren ekipler, bayram boyunca su kaynağında çalışmalarını sürdürerek, olası aksamaların önüne geçmiş oldu.

Van'da bazı mahallelerde meydana gelen içme suyunun azalması şikayetlerinin, içme suyunun sulama amaçlı kullanımından kaynaklandığı belirtildi.(İLKHA)