İran Cumhurbaşkanı Ruhani, halktan Kudüs Günü yürüyüşlerine katılarak, siyonist rejime Filistin ve Kudüs'ün unutulmadığı mesajının verilmesini istedi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Humeyni'nin 7 Ağustos 1979'da ilan ettiği ve yarın İslam coğrafyasında idrak edilecek Dünya Kudüs Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ruhani, mesajından Kudüs'ün serbest bırakılmasının İran halkı ve tüm Müslümanların mukaddes ülküsü olduğunu ve Müslümanların Kudüs'te namaz kılacakları günün uzak olmadığını söyledi.

Ruhani, 'Bu sene Kudüs gününün birkaç özelliği vardır, bunlardan biri Filistin işgalinin 70'inci yıldönümü olmasının yanında ABD, tüm uluslararası kurallara rağmen tüm Müslümanların saygı duyduğu Kudüs'ü siyonist rejimin başkenti olarak tanımıştır.' dedi.

Bu yıl mazlum Gazze halkı başta olmak üzere Filistin halkına yönelik daha fazla zulüm ve cinayete şahit olduklarını belirten Ruhani İran halkından Kudüs Günü yürüyüşlerine katılarak, siyonist rejime Filistin ve Kudüs'ün unutulmadığı mesajının verilmesini istedi. (Fırat Arslan- İLKHA)