Haber Merkezi
HÜDA PAR Van milletvekili adayı Muzaffer Balıkçı bölgenin HÜDA PAR projelerine ihtiyacının olduğunu söyledi.
Seçim çalışmaları kapsamında HÜDA PAR 27'nci dönem Van milletvekili adayı Muzaffer Balıkçı, Gürpınar ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Esnafın sorunlarını dinleyen Balıkçı milletvekili seçimlerinde halktan destek istedi.
Ziyarette halkın sıcak ilgisiyle karşılanan Balıkçı, ziyaret sonrasında basına açıklamalarda bulunarak HÜDA PAR adaylarına yönelik büyük bir teveccühün olduğunu dile getirdi.
Balıkçı, 'Halkımız bizi sevgiyle karşıladı. Her geçen gün HÜDA PAR'a bölgenin daha çok ihtiyaç duyduğunu, HÜDA PAR'ın projelerine bölgenin ihtiyacı olduğunu görmekteyiz. Halkımız eğer teveccüh gösterip bize yetki verirse, onlar adına özelde bölgemiz genelde ise ülkemizi kalkındıracak projelere sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Adaylarımız bu halkın öz evlatları ve Van'ın sorunlarını yakından takip eden, sürekli alanlarda olan şahsiyetlerden oluşmaktadır.' dedi.
'PEYGAMBERLERİN HAYAT MODELİ HALKIMIZIN KURTULUŞ REÇETESİDİR'
Saha çalışmalarında üç temel madde üzerinde durduklarını belirten Balıkçı, 'Bölgenin çok ciddi sorunları var. Bizler, sorun ve sıkıntıları 3 ana başlık altında topladık. Bizim davamız insanlık davasıdır. İlk Peygamber HazretiAdem aleyhi selam ile son Peygamber Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in hayat modelini halkımızın kurtuluş reçetesi olarak görüyoruz. Peygamberlerin hayat modelini rehber aldığımızda bugünkü ahlaki çöküntüler, ekonomik sıkıntılar, aile kurumunun zedelenmesi ve benzeri sorunların tümü kendiliğinden çözülecektir. Birçok sorun ve sıkıntıların kaynağı bu nebevi metottan uzak kaldığımızdan kaynaklanıyor.' diye konuştu.
'TARIM VE HAYVANCILIĞA YÖNELİK TEŞVİK PAKETLERİ OLMALI'
Bölgede ciddi ekonomik sorunların olduğunu aktaran Balıkçı, 'Ekonomik ve sosyal sorunlar ancak İslam temelinde çözülebilir. Bölge şartları ve istihdam alanları bellidir. Bölgemiz tarım ve hayvancılık bölgesidir. Hükümetin bu bölgeye yönelik ciddi teşvik paketlerinin yürürlüğe sokması lazım ve bu paketlerin kolaylaştırılması gerekir. Bölgenin özellikle ekonomik sorunlarıyla yakından ilgilenip, sorunu gerekli mercilere bildirip durumun takipçisi oluyoruz. Gerek sınır kapılarının açılması, gerek serbest piyasa, gerekse Van Gölü'nün turizmle şehrin ekonomisine katkı sunma anlamında projeler geliştirilmelidir.' ifadelerini kullandı.