Fransa'nın Toulouse şehrinde Müslüman olan bir kadın, uzun araştırmalar sonucunda İslam'ı seçtiğini ve bunda arkadaşının büyük etkisi olduğunu belirtti.

İslam dininin hızla yayıldığı Avrupa'da Müslüman olanların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İçerisinde bulunduğu manevi boşluğu doldurmak amacıyla uzun süredir araştırmalar yapan Fransız asıllı Elitse (50), Toulouse şehrinde Müslüman oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığına ait Toulouse'deki bir camiye giden Elitse, Müslüman olmak istediğini belirterek, cami görevlilerinden yardım istedi.

Caminin imam-hatibi Mehmet Şaşmaz tarafından son derece nazik bir şekilde karşılanan Elitse'ye, Müslüman olması için yapması gerekenler anlatıldı.

'Müslüman bir arkadaşımın yaşam tarzı bende bazı hisleri uyandırdı'

Kelime-i şehadet getirerek Müslüman olan Elitse, Leyla ismini alarak, 'Yaptığım araştırmalar sonucu, fıtratıma en uygun dinin İslam olduğunu anladım. Uzun zamandır araştırmalar yapıyordum. Müslüman bir arkadaşım vardı. Onun yaşam tarzındaki farklılıklar bende bazı hislerin uyanmasına vesile oldu. Neticede aileme de danıştıktan sonra İslam dinine girmeye karar verdim. Şu anda çok mutluyum. Hayata yeni gelmiş gibi hissediyorum. Bu, çok değişik bir duygu. Artık İslam'ın gereklerini yerine getireceğim. Müslüman birisiyle evlenerek hayatımı İslam'a göre dizayn etmek istiyorum. Bana böyle bir imkanı lütfettiği için Rabbime çok şükrediyorum.' dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından memleketi Adıyaman'dan Toulouse'ye gönderildiğini bildiren Şaşmaz ise 'Bu durum bizi çok sevindirdi. Bir kişinin imanının kurtulmasına vesile olmak bizim içi dünya ve içindekilerden daha kıymetlidir. Rabbim bu kardeşimize İslam'ın güzelliğini bahşetti. Bizler de bu güzel olaya vesile olduk. Rabbime hamd olsun.' ifadelerini kullandı.

Şaşmaz, Fransızca Kur'an-ı Kerim hediye ettiği Leyla'ya, bir ömür boyunca Kur'an'la yaşaması temennisinde bulundu.

Mübarek Ramazan ayında İslam'ı seçtiği için oruç tutacağını bildiren Leyla, daha sonra camiden ayrıldı. (Cemil Özdaş - İLKHA)