Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak 'Doğu ve Güneydoğu hinterlandında çok daha etkin, aktif ve agresif bir yatırım süreci başlattık.' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, önümüzdeki dönemde petrol, gaz, aramacılık ve sismik sondajın yanı sıra, madencilik alanında Doğu ve Güneydoğu hinterlandında çok daha etkin, aktif ve agresif yatırım süreci başlattıklarını söyledi.

Hakkari'deki programlarının ardından bir dizi temaslarda bulunmak üzere Van'a gelen Bakan Albayrak, AK Parti İl Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, bölgede ülke içi önemli bir adım attıklarını belirtti.

Çukurca'da en son teknolojiyle, yerli mühendislerle ilk sondaj kuyu sürecini başlattıklarını dile getiren Albayrak, 'Bölgenin altında ne var bunu bilmemiz lazım. Bunu ortaya çıkarmak için sınırın dibinde, en son teknolojiyle, yerli mühendislerimizle ilk sondaj kuyumuzun sürecini başlattık. Kuzey bandında da Van'dan, Siirt'e kadar yine aynı süreci başlattık. Önümüzdeki dönemde petrol, gaz, aramacılık, sismik sondaj ötesinde madencilik alanında da Doğu ve Güneydoğu hinterlandında artık çok daha etkin, aktif ve agresif yatırım süreci başlattık.' dedi.

Albayrak, 'Ortadoğu'da Arap coğrafyası nasıl tehdit içinde görüyoruz. Arap kardeşleri öldürülürken, bütün dünya sessizce bu zulmü izlerken, dünyaya sesini haykıran kim var? Suriye'de, Irak'ta bütün bu katliamlar ülkeyi bölme, operasyonel süreç yaşanırken ayakta kalan tek ülke Türkiye değil mi? Bugün Kürt söylemi ve siyaseti üzerinden coğrafyanın inancını, şuurunu, yok etmeye çalışıp tasfiye edenleri görüyoruz. Birileri bugün Ortadoğu'da Selahattin Eyyubi'nin bin yıllık intikamını almak için mi Müslüman kardeşliğinde Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı boğazlıyor. Bunu görüyoruz değil mi?' diye sordu.

Marksist, Leninist, ateist, dinsiz, bu topraklardan olmayan rol modellerinin empoze edilmeye çalışıldığını belirten Bayraktar, hakikat noktasında gençlere rol model aranıyorsa, kendi kültürlerinden, tarihlerinden dünyaya rol model olan sayısız örnek olduğunun altını çizdi.(Yunus Tuğrul-İLKHA)

Ulaştırma Bakanı'ndan bilet fiyatları açıklaması

Ulaştırma Bakanı'ndan bilet fiyatları açıklaması

Ulaştırma Bakanı'ndan bilet fiyatları açıklaması

Ulaştırma Bakanı'ndan bilet fiyatları açıklaması