Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Amerika ile israilin almış olduğu bu karar kıymeti harbiyesi olmayan bir karardır. Amerika bir defa itibarını tamamen sıfırlamıştır. Sen kabul etmesen de Filistin'in başkenti Kudüs'tür.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasıyla ilgili, 'ABD ve israilin kararı kıymeti harbiyesi olmayan bir karardır. ABD bununla itibarını sıfırlamıştır. Nitekim BM'de bizim Yemen'le birlikte aldığımız kararda yapılan oylamada 128 ülke 'hayır' dedi.' Amerika'yla birkaç kasaba devleti 'evet' dedi. Demek ki dünyada bunların kabulü yok. 'Benim param. gücüm var. Ben bununla sizi sindirir, dediğimi yaptırırım.' dedi. Yok, arkadaş yaptıramadı. Büyükelçiliğini taşımış, ne oldu? Bir kere Filistin'in başkenti Kudüs'tür. Bunu herkes biliyor. Hiçbir tereddüt yok. Sen kabul etmesen de Filistin'in başkenti Kudüs'tür. Geleceğini konuşmaya gerek yok. Gün ola harman ola. Büyük bir zirve gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte de Dışişleri bunun üzerine gidecekler. 30 maddelik bir karar listesi var. Bunu kabul ettik. Bu karar listesinin içinde en önemlisi işgalci israil devletine ve illegal yerleşimlere yaptırımlar var.' ifadelerini kullandı.

'Genel sekreterlik tavsiyeler üzerinde çalışıyor.' diyen Erdoğan 'Hatta çok daha önemlisi Filistin'de BM'nin güç yerleştirmesi. Bu da çok çok önemli. Somali, Kosova ve bir zamanlar Bosna Hersek'te olduğu gibi. Birleşmiş milletler barış gücü kurulması çağırısı yaptık.' şeklinde konuştu.

'Seçim güvenliği konusunda atılacak adımlar var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim güvenliği konusunda ise şunları söyledi: 'İçişleri Bakanlığımız A'dan Z'ye ne yapılması gerekiyor, masada. Bölgede atılacak emniyet adımları var. Mesela buralardaki il seçim kurullarındaki müdürler, ilçelerdeki müdürler. Bu konularda geçmişte çok çirkin diyebileceğim personel atamaları vardı. Onlarla ilgili gerekli çalışmalar yapılmış durumda. Bütün bunlarla beraber biz o endişeyi yaşamayacağımıza inanıyorum. Seçim güvenliği konusundaki en önemli adım bu. Şu anda partiler de kendi tedbirlerini almada rahat hissediyorlar. Biz partimiz olarak bütün sandıklarda hakimiyeti sağlama konusunda bugüne kadarkinden iyiyiz. Sandık güvenliğinde eskiden 100 metre olayı vardı. Şimdi bu kalktı. Sandık görevlilerinden biri dahi söylese müdahale edilecek.' (İLKHA)