Altın ve dövizdeki artışın normal bir durum olmadığını belirten altın ve döviz işletmecileri, bu durumun normal olmadığını ve karanlık güçlerin işi olduğunu söylediler.

Altın ve dövizdeki artışın normal bir durum olmadığını belirten, Döviz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öz ve kuyumcu Akif ölmez yurt içi piyasalarda dolar/TL'nin 4,80'in üzerini gördüğü saatlerde, altının gram fiyatının da 200 lirayı aştığını söyledi.

İşletmeciler, altın ve dövizdeki artışın küresel karanlık güçlerin işi olduğunun da altını çizdi.

'Bu Amerika'nın bir oyunudur'

Döviz'de, bugüne kadar görülmemiş bir oynama yaşandığını ve bu durumun normal bir durum olmadığını belirten Döviz yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öz, bunun neden kaynakladığını şöyle ifade etti:

'Seçimlerden dolayı Türkiye'yi zora sokmaya çalışan bir Amerika var. Bundan sonra ki süreçte de bu fiyatlar biraz daha yükselir ama sonradan düşebilir. Bu Amerika'nın Türkiye üzerinde oynadığı bir oyundur. Halktan talebimiz doları olanlar bozdursun. Amerika'nın oyununa gelmeyelim.'

'Ülkemize ekonomik bir saldırı var'

Altın ve doların yükselişini Batı'nın oyunu olarak değerlendiren Van kuyumcu esnafından Akif Ölmez ise 'Altında yükseliş devam ediyor. Şu an takip ettiğimiz kadarıyla altın veya doları yükseltecek bir durum yok. Ama gördüğümüz kadarıyla ülkemize ekonomik bir saldırı var ve bundan dolayı dolar yükseliyor. Dolar yükseldiği zaman altını da vuruyor. İnşallah seçimden sonra fiyatlar düşecektir.' dedi.

'Başka türlü dize getiremedikleri ülkeyi böyle bir oyunla karıştırmak istiyorlar'

Eski seçimlerle kıyaslandığında hiçbir seçim döneminde böylesi bir durumun yaşanmadığına dikkat çeken Ölmez, '33 yıldır bu meslekteyiz. İlk defa böyle bir durumla karşılaştık. Artan dolar fiyatları belli ki ülkemize oynanan bir oyun. Ekonomimizi çökertmeye çalışıyorlar. Başka türlü dize getiremedikleri ülkeyi Amerika ve israil böyle bir oyunla, seçime yakın bir dönemde karıştırmak istiyorlar. Bunun düzelmesi için dua edelim.' şeklinde konuştu. (Yunus Tuğrul-İLKHA)