Adıyaman'da gece saat 03.34'te merkez üssü Samsat ilçesi olan 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre saat 03.34'te Adıyaman Samsat merkezli bir deprem meydana geldi.

Yerin 9,17 kilometre derinliğinde oluştuğu bildirilen depremin büyüklüğü ise 5,1 olarak açıklandı.

Deprem çevre ilçelerde de hissedildi. Depremin ardından bazı vatandaşlar evlerinden sokaklara çıktı.

İlçe merkezi ve köylerde yaklaşık 20 kişi yaralandı

Depremde can kaybı olmazken ilçe merkezi ve köylerde yaklaşık 20 kişi hafif yaralandı. Yetkililer, hastanelere gelenlerin ciddi bir sağlık sorunu bulunmadığını belirtti.

Yavuz Selim Mahallesi'nde ise 2 katlı bir evin bodrumunda yaklaşık 200 koyun çöken ağılın altında kaldı. AFAD ekipleri koyunları bulunduğu yerden çıkarmak için yoğun çaba harcadı. İş makineleriyle yürütülen çalışmalar sırasında hayvanların çoğunun telef olduğu görüldü. Sadece birkaç hayvanın sağ olduğu belirlendi. Kurtarma çalışmaları sırasında zaman zaman gergin anlar da yaşandı.

Depremin ardından çok sayıda artçı sarsıntı yaşandı. Sarsıntı anında panikleyen vatandaşlara 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

Deprem çevre illerden de hissedildi

Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Malatya ve Osmaniye'den de hissedilen depremin etkisiyle ilçe merkezi ve köylerdeki bazı binalarda hasar oluştu.

Depremin merkez üssü olan Samsat ilçesinde 2 Mart 2017 tarihinde de 5,5 büyüklüğünde deprem olmuş birçok yapı yıkılmıştı. Hasar tespit çalışmalarında, ilçe merkezindeki yapıların yüzde 78'inin, köylerdeki yapıların ise yüzde 69,5'inin ağır hasarlı olduğu belirlenmişti. (Ömer Faruk Aydın/Cemil Özdaş-İLKHA)