YSK Başkanı Güven, 24 Haziran 2018 günü yapılacak olan erken seçim takvimini hazırlayabilmeleri için uyum yasalarının Meclis'ten geçmesi gerektiğini söyledi.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, seçim takvimini açıklamak için uyum yasalarının geçmesini beklediklerini, şu ana kadar hangi partilerin seçime gireceğiyle ilgili bir tespitlerinin olmadığını söyledi.
Hangi siyasi partinin seçime gireceği konusunu, seçim takviminin yayımlandığı birinci gün açıklayacaklarını, ancak siyasi partileri rahatlatmak için mümkün olursa daha kısa zamanda açıklama yapabileceklerini söyleyen Güven, 'Şu ana kadar herhangi bir siyasi partiyle ilgili tespitimiz yok. Kayıtları tutma yetkisi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına ait. Ancak bunları değerlendirmek ve yasaların yorumunu yapıp açıklama yetkisi YSK'ya ait.' dedi.

Sosyal medyada YSK'yı yıpratıcı bazı açıklamalar yapıldığını da söyleyen Güven, 'Ankara Baro Başkanı yurt dışındaki bir yayın organına YSK'nın bugünden 55 milyon oy pusulası bastırdığını söyledi. Hangi partinin veya hangi cumhurbaşkanı adayının aday olabileceği daha belli olmadan, partilerin adayları açıklanmadan oy pusulalarının basılması mümkün değildir. Ancak bir baro başkanının bütün bunu bilmesine rağmen yurt dışında YSK ve seçim sonuçları aleyhine algı oluşturma adına böyle bir açıklama yapmasını kınıyorum. YSK anayasal bir kurumdur, herkese lazımdır. Titizlikle korunmalıdır.' ifadelerini kullandı. (İLKHA)